I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Söt marinad till kyckling + tillagning i ugn

I det här inlägget följer receptet över den goda marinaden som jag gjorde till kycklingen vi åt som middag i måndags kväll. Av skyn gjorde jag dessutom en sås som serverades till. Receptet gäller till marinad för ett kilo kyckling. Fler recept finns i bloggen under kategorierna.

Ingredienser till marinad:

4 msk honung
1 msk tomatpuré
1 msk torkad timjan
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk mörk soya
1 lätt stänk cayennepeppar
Salt och peppar

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en skål, salta och peppra måttligt. Pensla all marinad på kycklingdelarna och låt gärna stå i kylen under lock (eller i en påse) i minst 4 timmar före tillagning.

Ställ ugnen på 225 grader. Lägg all kyckling i en ugnssäker form. Ringla över olja och ställ in ugnsformen i mitten av ugnen. Låt stå 45-60 minuter beroende på hur tjocka kycklingdelarna är. Vänd på kycklingbitarna efter halva tiden.

Tips: Passa på att tillaga ugnsrostade grönsaker, rotfrukter och lökhalvor samtidigt som kycklingdelarna. Det går bra att göra det samtidigt i samma ugnsform som kycklingen.

Ingredienser till sås:

1 msk matfett/margarin
2 msk vetemjöl
Skyn från den ugnsbakade kycklingen
3 dl mjölk
Salt och peppar

Gör såhär:

Smält matfett/margarin i en kastrull och vispa ned mjölet så att det blir en redning. Rör ned all sky från ugnskycklingen och lägg folie över kycklingdelarna medan såsen tillagas. Häll på 2/3 av mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt resterande mjölk och rör om, salta och peppra måttligt. Låt såsen koka upp ytterligare om det önskas en tjock sås.

Servera tillsammans med kycklingdelarna samt ris och en enkel sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *