I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Läsarfråga: hudtyper och hudkrämer

Hej på dig! Kan du SNÄLLA prova Nivea Sensetive Day el Night Creamen,tex ikväll el när du har tid? Går ju ganska fort ändå:-). Orsaken att jag och många av mina bekanta vill veta är för att många har problem med rödhet i ansiktet. Skulle UPPSKATTAS enormt om fu kunde känna om den har nån dämpande effekt på rodnad hy(om den fungerar kan man uppleva att huden blir lite kslkare en stund). Mvh Sasha

Svar: Hej Sasha! Absolut kan jag göra det, för min hudkräm idag har precis tagit slut (imorse!). Nu har ju inte jag rodnad hy. Frågan är ju varför dina bekanta har rödhet i ansiktet. Kan det vara för att det är torr luft ute (då kommer hudkräm, gärna fet, att dämpa rodnaden) eller när de har testat en ny kräm? Det behöver inte vara krämens fel, utan det kan helt enkelt vara som så att dina vänner inte smörjer in sin hud alls ofta och när de väl tar hand om huden och smor in den, så arbetar porerna extra mycket och man blir då oftast röd och känner sig lite varm där man har applicerat.

Sedan vet jag inte vad dina bekanta har för typ av hudtyp heller. Man får ju prova sig fram när det gäller vilka krämer som passar ens hudtyp. Jag har fin och mjuk hy, inte alls fet eller torr. Mig passar det att ha normal hudkräm, men min hy uppskattar även fet kräm och absorberar upp den väldigt bra. Däremot kan jag få torra hudpartier (1 cm på ena kinden, samma ställe varje vinter förutom denna då inget uppkommit), vilket beror på den torra luften som vi har under vinterhalvåret och när det är som kallast ute.

Jag provar gärna på dagkrämen (som jag har här hemma) och recenserar i bloggen om sisådär en vecka eller två. Det tar nämligen ett par veckor att testa en helt ny produkt, om den inte förstås ger allergiska utslag etc. Huden behöver liksom anpassa sig efter ingredienserna.

Återkoppla gärna i detta inlägg vad dina bekanta exakt har för hudtyper etc, så blir det lättare för mig att ge tips på bra krämer :-)

En reaktion på ”Läsarfråga: hudtyper och hudkrämer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons