Ikväll blir det finfina hamburgare till middag. Det blir med vanligt rågbröd (aningen rostat) samt romansallat, babyplommontomater, skivad gul lök samt dressing. Det finurliga i kvällens middag är att jag gjorde hamburgarna för drygt en månad sedan, men fryste in fyra stycken inför framtida middag till mig och familjen. Just nu är de färdigstekta och jag har skivat upp de tillbehören som behöver det. Smart va?!
Ingredienser till hamburgare för 4 personer:
350 gram lammfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 stor morot, skalad och finriven
1 medelstor gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk stark senap
1 näven färsk basilika, grovhackad
Salt och peppar
Ev. ostskivor till stekningen
Gör såhär:
1. Blanda ingredienserna, salta och peppra måttligt. Krama och forma färsen till 4-8 platta biffar.
2. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Skåra biffarna. Fräs burgarna på var sida tills köttsaften tränger upp, mellan 3-5 minuter beroende på burgarens tjocklek. Fräs burgaren på andra sidan och lägg på ostskiva efter önskemål.
Servera hamburgarna med valfritt tillbehör.
Smaklig måltid!
1. Blanda ingredienserna och forma till biffar.
2. Skåra biffarna och fräs dem tills köttsaften tränger igenom, sedan är det dags att fräsa nästa sida.
Lägg på en ostskiva som får smälta medan andra sidan av burgaren steks.