I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Hamburgare gjorda på lammfärs

DSC_0005

Ikväll blir det finfina hamburgare till middag. Det blir med vanligt rågbröd (aningen rostat) samt romansallat, babyplommontomater, skivad gul lök samt dressing. Det finurliga i kvällens middag är att jag gjorde hamburgarna för drygt en månad sedan, men fryste in fyra stycken inför framtida middag till mig och familjen. Just nu är de färdigstekta och jag har skivat upp de tillbehören som behöver det. Smart va?!

Ingredienser till hamburgare för 4 personer:

350 gram lammfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 stor morot, skalad och finriven
1 medelstor gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk stark senap
1 näven färsk basilika, grovhackad
Salt och peppar

Ev. ostskivor till stekningen

Gör såhär:

1. Blanda ingredienserna, salta och peppra måttligt. Krama och forma färsen till 4-8 platta biffar.

2. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Skåra biffarna. Fräs burgarna på var sida tills köttsaften tränger upp, mellan 3-5 minuter beroende på burgarens tjocklek. Fräs burgaren på andra sidan och lägg på ostskiva efter önskemål.

Servera hamburgarna med valfritt tillbehör.

Smaklig måltid!

CSC_0003

1. Blanda ingredienserna och forma till biffar.

DSC_0005

2. Skåra biffarna och fräs dem tills köttsaften tränger igenom, sedan är det dags att fräsa nästa sida.

CSC_0007

Lägg på en ostskiva som får smälta medan andra sidan av burgaren steks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *