Denna fiskgratäng smakade alla tiders. Det var en torskfilégratäng tillsammans med lök, morot, röd paprika, gul lök, vitlök, spenat, gräslök, creme fraiche, mjöl, salt och peppar – i chilihottad tomatsås. Lite kort om ingredienserna, jag kan självfallet skriva ned hela receptet under veckan. Salladen var busenkel att göra, så den kan jag skriva ned recept redan i detta inlägg.
Ingredienser till en råsallad som tillbehör till 4 personer:
2 morötter, skalade, sköljda och rivna
½ gurka, sköljd och skuren i små tärningar
½ rödlök, finhackad
½ msk olivolja
1 tsk salladskrydda
Lite salt och peppar
2 avokado
Gör såhär:
Skölj, skala, skär och hacka de ingredienser som skall. Blanda alltsammans i en skål och ringla över lite olivolja samt krydda. Rör ihop allt och servera. Ät en halv avokado per person, serveras vid sidan om salladen.
http://www.mondoblog.se/egenrisk/