I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: krämig currykryddad kycklinggryta med lök, kål och grönsaker

20131028_180521Nu kommer receptet som jag lovade i mitt tidigare blogginlägg! Det här är en så fantastiskt god gryta som ni bara måste prova. Det är den där turkiska yoghurten som gör det hela så fantastiskt gott :-) Jag måste bara påpeka att currykryddor i butik är så himla olika i smaken, så ni får prova er fram om det kanske behövs mer än en matsked av den kryddan. Jag hade kryddan från Santa Maria, det är en klassisk indiskt gul currykrydda, även kallad Curry Madras (läste på förpackningen…). Bara så att ni vet!

Ingredienser till 4 portioner:

1 msk matfett
200 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 dm av det gröna från en purjolök
50 gram vitkål
2 vitlöksklyftor
1 dl mjölk
3 dl grädde
1 msk mjöl
2 dl turkisk yoghurt
1 röd paprika
1 morot
1 msk currykrydda
Salt och peppar

Gör såhär:

Värm en stekpanna tillsammans med matfett. Tärna kycklingfilén i 1 cm stora kuber. Fräs tärningarna på medel värme och rör om ofta. Skala och hacka den gula löken, strimla purjolök och vitkål. Tillsätt lök och vitkål när kycklingtärningarna är genomstekta. Låt fräsa tills löken mjuknar helt. Tillsätt vitlökskross och rör om. Häll över det stekta till en  kastrull om tre liter.

Vispa ihop hälften av mjölken tillsammans med mjölet i en liten skål och häll i kastrullen tillsammans med resterande mjölk, grädde och yoghurt. Rör om och låt grytan puttra under lock på låg värme.

Kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten. Häll över till grytan och rör om. Låt puttra under lock på svag värme i ungefär 5 minuter. Krydda lätt med salt och peppar samt smaka av med curry, tillsätt gärna mer om det faller i smaken.

Servera grytan tillsammans med kokt ris eller bulgur.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: krämig currykryddad kycklinggryta med lök, kål och grönsaker

  1. Denna goda gryta gjorde jag till middagen idag. Skippade den röda paprikan då jag inte tål den men, grytan blev fantastiskt god och fick tummen upp av Lucas! Vi hade jasminris till.

    Tack för alla dina goda recept, vi testar det mesta här hemma då jag med älskar att laga mat;)

    Kram Ella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *