I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: Äppelsylt med bitar i, kardemumma och kanel (äpplesylt, äpplebitar)

image

Det vankas äpplen just nu, så varför inte pröva på något annorlunda istället för bara äpplemos?! Gör smaksatt äppelsylt alldeles själv. Detta är ett väldigt enkelt recept, eller att göra sylt överlag är väldigt lätt. Denna sylt passar bra till plättar eller gröt, eller varför inte skeda varm till vaniljglass :-) Ett annat bra tips är att ge bort i present, jag lovar att det blir en uppskattad gåva.

Ingredienser till 1 liter sylt:

1 kilo äpplen
1/2 citron, saften
2 dl vatten
1 tsk kardemumma
1 tsk kanelpulver
1,5 dl syltsocker

Gör såhär:

Skala alla äpplen (förutom 1 stor/2 små till senare), kärna ur och tärna smått, lägg i en kastrull tillsammans med vatten och citronsaft. Låt koka upp tillsammans med kardemumma och kanel, låt koka hårt under lock i 15 minuter, rör om då och då. Rör ned syltsocker och låt puttra på svag värme under lock i 5 minuter. Skala under tiden det sista äpplet och tärna. Blanda ned äppeltärningarna i sylten när den kokat klart och häll upp på varma och väl rengjorda glasburkar. Förslut väl och låt stå svalt.

Låt väl smaka!

En reaktion på ”RECEPT: Äppelsylt med bitar i, kardemumma och kanel (äpplesylt, äpplebitar)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons