Picknick på stranden idag – ta med mat! Här är ett kanon recept som jag brukar tillaga både till vardag som fest, visst ser det vacker ut?! Det är en oerhört god potatissallad som många av mina släktingar brukar efterfråga sommartid. Allra bäst blir rätten med färskpotatis, men det går självfallet bra med vanlig (hård)potatis också.
Ingredienser för buffé till 5 portioner:
1 kilo potatis, kokt och skivad
1 gul lök, finhackad
1 ask körsbärstomater, halverade
1 msk ljus vinäger
1 msk olivolja
Salt och peppar
300 gram fetaost (låg %), tärnad
100 gram ruccola
Gör såhär:
Koka upp potatisen tills den mjuknat och låt sedan svalna. Skär alla grönsaker och lägg i en stor bunke. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en liten skål och häll sedan över salladen. Häll ner den nu svalna potatisen samt fetaost och ruccola, blanda om.
Smaklig måltid!
Hej!
Jag är en tjej på 21 år.. Började läsa din blogg nyligen. Kan du inte skriva om du har en utländsk bakrund.. Finsk?
Dina ögon är fantastiska, mina släktingar har också såna, vi är greker dock.
Gillar din blogg, keep it up! 🙂
Hej där! Jag kan ta det i ett inlägg när jag kommer hem från stugan 🙂 Tack förresten!