I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: ett bättre och nyttigare upplägg med tacos

Häromdagen år vi tacos till middag och såhär såg det ut, gott va?! :-) Kändes mer hälsosamt än vanliga ”taco-ingredienser” 😉

Recept till ca 4 portioner:

250 gram fräst köttfärs, kryddat med salt och peppar
Hemmagjord tacosås med 2 dl tomatross, ½ liten rödlök, 1 liten krossad vitlöksklyfta, salt och peppar – mixa allt och låt koka upp under omrörning.
2 avokado, urkärnade och delade i klyftor
200 (140) gram majs, sköljda och väl avrunna
½ rödlök, skivad eller hackad
Ett par blad romansallat, strimlade
150 gram gula coctailtomater, halverade
2 dl Arla keso
6-8 tortillabröd med fullkornsfiber

Gör såhär:

Mixa iordning tacosåsen med alla dess ingredienser och häll över till en kastrull och låt koka upp. Fräs under tiden färsen, krydda med salt och peppar. Skiva alla ingredienser och lägg upp i fina serveringsskålar. Värm tortillabröden i mikrovågsugnen. Lägg på ingredienserna efter önskemål.

Smaklig måltid!

 

En reaktion på ”RECEPT: ett bättre och nyttigare upplägg med tacos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *