I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Vegetarisk broccoli- och morotsfrittata med broccoli- och sparrispuré

Detta är en oerhört simpelt tillagad rätt som passar som efterrätt till den personen som inte är den sötsugna (sådana som mig med andra ord) – eller varför inte servera som förrätt (ca 8 port), lätt lunch (4 portioner) mellanmål (4 portioner) eller fredagsmys?! Själva åt vi denna rätt som mellanmål häromdagen.

Ingredienser:

2 gula lökar, hackade
1 stor morot, grovriven
250 gram broccoli, delad i mindre buketter och stammen skalad och grovriven
1 vitlöksklyfta, krossad
Olivolja
1 dl färsk bladpersilja, hackad
Salt och peppar

1 dl ost, låg %, grovriven

3 ägg
2 dl mjölk
Salt och peppar

Ingredienser till purén:

250 gram broccoli, skuren i buketter
1 knippe sparris, ansade och delade
0,5 dl kokvatten
0,5 dl creme fraiche
Salt och peppar

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader.

Hacka löken, dela broccolin i buketter och riv morot och broccolistam. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Fräs broccoli, lök, morot och vitlökskross i några minuter. Tillsätt bladpersilja samt salta och peppra lätt.

Lägg det stekta i en ugnssäker form.

Vispa äggen och tillsätt mjölk. Krydda lätt. Häll över till formen.

Låt formen stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

När rätten är färdig, tag ut den från ugnen och dra folie över formen.

Förbered purén. Skär broccolin i buketter, använd ej stammen. Ansa all sparris nedtill (alternativt skär bort ”roten” och släng) och dela resten av sparrislängderna i 2 cm långa längder.

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt broccoli och sparris koka i cirka 6 minuter.

Mixa broccoli, sparris och kokvatten i en mixer. Salta och peppra lätt. Tillsätt creme fraiche. Det ska bli som en puré, men inte vattnig sådan.

Servera pajen tillsammans med purén.

Smaklig måltid!

Broccoli- och sparrispuré tillsammans med lite vatten, creme fraiche samt salt och peppar.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *