I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Hemmagjord blåbärssylt till pannkakor, plättar eller glass (ge bort i present)

20140501_154228

Måste bara tipsa om detta busenkla recept! Snart ska jag återigen göra min goda blåbärssylt (första gången var förra året). Detta ska vi ha till pannkakor, plättar eller som ett gott tillbehör till glass.

Ingredienser:

1 liter blåbär
1,5 dl strösocker
1,5 dl syltsocker

Gör såhär:

Koka långsamt upp ingredienserna under omrörning och låter koka i 15 minuter och skumma ordentligt. Häll upp blåbärssylten i varma glasburkar och förslut. Håller i kylen i flera veckor.

Låt väl smaka!

En reaktion på ”RECEPT: Hemmagjord blåbärssylt till pannkakor, plättar eller glass (ge bort i present)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *