Denna pastasallad tog vi med oss till Bandängen (Högdalen) häromdagen som jag och barnen tyckte mycket om. TIPS på hemlagad italiensk örtdressing finns här.
Ingredienser till pastasallad för 4 portioner:
1 msk matfett
200 gram fläskkarré
1 gul lök
Salt och peppar
300 gram pasta
1 liten morot
100 gram körsbärstomater
100 gram gurka
100 gram majs
½ röd paprika
½ gul paprika
70 gram blandade sallatsblad
Gör såhär:
Börja med fläskkarrén, skär den i mindre grytbitar. Skala och skiva löken tunt. Värm en stekpanna tillsammans med matfett. Fräs kött och lök tills köttet är genomstekt och löken mjuknat. Salta och peppra efter smak. Lägg upp på en tallrik och låt svalna i rumstemperatur.
Koka under tiden upp lättsaltat vatten till pastan och låt koka enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan av pastavattnet och ned i en stor bunke.
Under tiden pastan kokar; skala och grovriv moroten, halvera körsbärstomaterna, tärna gurka och paprikor. Häll ned tillsammans med pastan i bunken och tillsätt majskorn och sallatsblad.
Blanda pasta, grönsaker och kött med lök i bunken. Häll över dressing och blanda om igen.
Smaklig måltid!