I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Pastasallad till utflykten, fläskkarré lök och grönsaker (även tips på dressing till)

d5000-15952-1024x710Denna pastasallad tog vi med oss till Bandängen (Högdalen) häromdagen som jag och barnen tyckte mycket om. TIPS på hemlagad italiensk örtdressing finns här.

Ingredienser till pastasallad för 4 portioner:

1 msk matfett
200 gram fläskkarré
1 gul lök
Salt och peppar
300 gram pasta
1 liten morot
100 gram körsbärstomater
100 gram gurka
100 gram majs
½ röd paprika
½ gul paprika
70 gram blandade sallatsblad

Gör såhär:

Börja med fläskkarrén, skär den i mindre grytbitar. Skala och skiva löken tunt. Värm en stekpanna tillsammans med matfett. Fräs kött och lök tills köttet är genomstekt och löken mjuknat. Salta och peppra efter smak. Lägg upp på en tallrik och låt svalna i rumstemperatur.

Koka under tiden upp lättsaltat vatten till pastan och låt koka enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan av pastavattnet och ned i en stor bunke.

Under tiden pastan kokar; skala och grovriv moroten, halvera körsbärstomaterna, tärna gurka och paprikor. Häll ned tillsammans med pastan i bunken och tillsätt majskorn och sallatsblad.

Blanda pasta, grönsaker och kött med lök i bunken. Häll över dressing och blanda om igen.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *