I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Fläskkarré-grytbitar med lök och grönsaker i en gräddigt örtkryddad tomatsås tillsammans med pasta (pastasås, pastarätt)

IMAG3155-1-1Hej mitt i natten! Här kommer ett superb recept på den lilla grytan jag gjorde idag till middag åt mig och familjen. Barnen åt som vargar här hemma klockan 17 och efter att vi kom hem sent från släkt tidigare ikväll, åt vi upp resterna (och maken med släkt som också var över, var hungriga, så jag gjorde ännu mer mat, köttbullar i italiensk tomatsås till dem som blev klart till tolvslaget).

Skriver detta recept senare än vanligt, eftersom jag la upp bilden på Facebook tidigare och fick förfrågan om receptet som då inte var färdigskrivet. Men nu så! Hoppas att ni gillar det!

Ingredienser till 6 portioner:

500 gram pasta
1 msk matfett
300 gram fläskkarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 morot
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
5 dl grädde
500 gram tomatkross
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk torkad persilja
1 msk torkad basilika
1 msk salladskrydda
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat pastavatten i en kastrull och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet när pastan har kokat färdigt.

Under tiden vattnet kokar upp, skär fläskkarrén i kuber, skala lökarna och skiva dem. Värm en stekpanna tillsammans med matfett och fräs grytbitar och lökskivor tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat. Krossa i vitlöksklyftorna och rör om. Skala moroten och grovriv den, tärna paprikorna smått, häll över till stekpannan och rör om. Häll på grädde, tomatkross, vatten och tomatpuré och rör om.

Smula de torra örtkryddorna mellan handflatorna ned i grytan tillsammans med salladskryddan. Salta och peppra efter smak. Låt tomatsåsen puttra i 5 minuter eller tills pastan kokat klart.

Servera tillsammans med den kokta pastan.

Smaklig måltid!

3 reaktioner på ”RECEPT: Fläskkarré-grytbitar med lök och grönsaker i en gräddigt örtkryddad tomatsås tillsammans med pasta (pastasås, pastarätt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *