Hej mitt i natten! Här kommer ett superb recept på den lilla grytan jag gjorde idag till middag åt mig och familjen. Barnen åt som vargar här hemma klockan 17 och efter att vi kom hem sent från släkt tidigare ikväll, åt vi upp resterna (och maken med släkt som också var över, var hungriga, så jag gjorde ännu mer mat, köttbullar i italiensk tomatsås till dem som blev klart till tolvslaget).
Skriver detta recept senare än vanligt, eftersom jag la upp bilden på Facebook tidigare och fick förfrågan om receptet som då inte var färdigskrivet. Men nu så! Hoppas att ni gillar det!
Ingredienser till 6 portioner:
500 gram pasta
1 msk matfett
300 gram fläskkarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 morot
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
5 dl grädde
500 gram tomatkross
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk torkad persilja
1 msk torkad basilika
1 msk salladskrydda
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka upp lättsaltat pastavatten i en kastrull och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet när pastan har kokat färdigt.
Under tiden vattnet kokar upp, skär fläskkarrén i kuber, skala lökarna och skiva dem. Värm en stekpanna tillsammans med matfett och fräs grytbitar och lökskivor tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat. Krossa i vitlöksklyftorna och rör om. Skala moroten och grovriv den, tärna paprikorna smått, häll över till stekpannan och rör om. Häll på grädde, tomatkross, vatten och tomatpuré och rör om.
Smula de torra örtkryddorna mellan handflatorna ned i grytan tillsammans med salladskryddan. Salta och peppra efter smak. Låt tomatsåsen puttra i 5 minuter eller tills pastan kokat klart.
Servera tillsammans med den kokta pastan.
Smaklig måltid!
Fräscht och låter gott!
Riktigt gott, prova!