I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Hemmagjord italiensk örtdressing till (pasta)sallad

d5000-15952-1024x710Mycket god och enkel dressing till den somriga salladen. Detta hade vi till pastasalladen när vi var i Bandängen (Högdalen) häromdagen och barnen likväl som mig, älskade dressingen.

Ingredienser till italiensk örtdressing till 4 portioner:

1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, krossad
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk balsamvinäger
½ tsk ättika 24 %
1 msk torkad basilika
1 msk torkad persilja
1 tsk salladskrydda
1 tsk salt
1 tsk peppar

Gör såhär:

Krossa i vitlöken och blanda med olja, balsamvinäger, vitvinsvinäger, ättika salt och peppar. Smula ned de torkade örtkryddorna i handflatorna ned i skålen. Blanda om och häll över salladen. Låt gärna stå och dra någon timme före servering.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *