I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Frukost ÄR viktigt!

Ungefär hälften av Sveriges befolkning slarvar med frukost. Bakomliggande orsak är att tiden inte räcker till och att många hellre tar en sovmorgon.

Det är ingen klyscha att frukost är mycket viktigt att få i sig varje morgon, i synnerhet en bra sådan. Det är enkelt att variera frukosten istället för att snöa in sig på den där ostmackan eller en skål Cheerios (socker i dem vet ni väl?) med mjölk. Vi har flingor hemma ibland, men jag drar mig för att köpa hem sådant. Detta för att de flesta flingor jag stöter på – innehåller socker? Jag tycker inte att det är så bra att barnen startar sin morgon med socker och just därför försöker jag att undvika dem i den mån det går. Sedan att Cheerios är förbannat gott, är förstås en annan femma 😉

Bilden i detta inlägg föreställer yoghurt tillsammans medgrapefrukt, blandaade nötter och honung. Det receptet blev jag tipsad om via Florida Grapefrukt. Receptet får ni någon gång under veckans gång. Nu är inte jag själv så förtjust i varken yoghurt eller fil, men min man och barnen äter det gärna. Jag kan ha lite yoghurt när jag mixar smoothie, men det är det enda tillfällen jag kan få i mig yoghurt. Fil går absolut inte. Det är synd, med tanke på att många yoghurt och viss fil är bra för magen.

Hemma hos oss försöker vi att variera frukosten så gott det går. En morgon blir det fil och flingor med någon macka. En annan dag kan det vara en ostmacka tillsammans med grönsaker och ett glas mjölk till. Någon dag startar vi lyxigt med smoothie och avokado på brödet…och så vidare… Det är bra med variation, för då tröttnar man inte på en särskild sorts frukost.

Visste du att närmare hälften av alla svenskar slarvar med frukosten, enligt en nyligen genomförd undersökning från Cint.Detta trots ständiga rapporter om fördelarna att äta frukost. Den vanligaste ursäkten är tidsbrist – många går helt enkelt upp för sent för att hinna med sin frukost.

Vad äter du för frukost?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons