I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Snabblagad vegetarisk pastarätt med grönsaker

Som småbarnsförälder är det bra att tillaga enkla luncher, då det kan vara stressigt med barn, framförallt när man ska iväg och barnen inte är så medgörliga. Det här är inget recept på någon lyxmat, men jag säger då det; hellre en simpel maträtt, än ingenting alls. Denna variant av maträtt tar på sin höjd 10-15 minuter att tillaga, beroende på hur länge pastan behöver koka.

Ingredienser till 4 portioner:

7 dl pasta
1 dl majs
1 dl ärter
1 liten paprika, urkärnad smått tärnad
100 gram squash, smått tärnad
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat pastavatten och lägg i makaronerna. Låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Lägg i paprikatärningarna när är 1/3 av koktiden har förlöpt och låt koka tiden ut. Häll av allt vatten och tillsätt  majs, ärter och squashbitar. Salta och peppra lätt.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *