Denna maträtt gjorde jag igår kväll och det blev verkligen lyckat. Maträtten tar cirka 30 minuter att tillaga. J tyckte om det jättemycket (no kidding!), men Z gillade inte riktigt soyan, vilket är förståeligt. J äter ju allt, så jag var inte direkt förvånad. Vi vuxna gillade maten skarpt i alla fall. Smakade lite thai, hihi 🙂
Ingredienser för 4 portioner:
125 gram nudlar
Cirka 350 gram laxfilé, skuren i kuber om 2 cm per sida
1 gul lök, tunt skivad
0,5 purjolök, tunt strimlad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 stor morot, skalad och tunt strimlad
7-8 dl vatten
1 dl mörk soya
0,5 msk fiskbuljong från Santa Maria
2 små paprikor i valfri färg, urkärnade och tunt strimlade
1 burk babymajs
Salt och peppar
Såhär gör du:
Sätt igång nudelvatten och låt nudlarna koka enligt förpackningens anvisningar. Värm en stekpanna tillsammans med lite olja. Skär laxen i kuber. Skala löken och strimla den. Skölj purjolöken och strimla den. Fräs laxkuber och lök i stekpannan tills löken mjuknat eller laxen är rosa. Skala vitlökarna och krossa ned ned dem i stekpannan.
Häll över det stekta från stekpannan till en kastrull med 7 dl vatten, 1 dl soya och 0,5 msk fiskbuljong. Under tiden kastrullen kokar upp, fräs morotstrimlet på medelvärme tillsammans med lite olja. Rör om morötterna så att de inte bränns vid. Det går bra att nyttja samma stekpanna som tidigare. När kastrullen har kokat upp, sänk plattan till låg värme och tillsätt morot, paprika och babymajs. Låt puttra cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar samt om det behövs ytterligare vatten i grytan. Blanda ned de färdigkokta nudlarna. Servera genast.
Smaklig måltid!