I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Emma-Lous västerbottenpaj till kräftskivan

DSC_00026-1024x679

Den här pajen gjorde jag till förra årets kräftskiva, vilket blev kalasbra! Jag ska göra en liknande paj, fast mer matig med innehåll av grönt. Jag gillar att experimentera inom matlagning. Västerbottenpaj passar alldeles utmärkt som tillbehör på kräftskivan eller som exempelvis förrätt på bröllopsmiddagen. Detta recept gäller en Västerbottenpaj på 6-8 portioner.

Ingredienser till pajskalet:

200 gram kallt matfett
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten

Ingredienser till fyllning:

3 ägg
2 dl grädde
300 gram västerbottenost, grovt riven
½ tsk vitpeppar
Salt och peppar

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Blanda ingredienserna till pajskalet noga. Tryck ut degen tunt i en pajform.

3. Täck pajformen med plastfolie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Förgrädda därefter pajskalet längre ned i ugnen i 10-15 minuter.

4. Vispa ihop ägg och grädde till fyllningen och tillsätt den grovrivna osten. Smaka av med kryddor. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och låt sedan alltsammans grädda 25-30 minuter längre ned i ugnen.

TIPS:

1. För lägre GI i pajen, kan du ta hälften grahamsmjöl (gärna dinkel) och hälften vetemjöl.

2. Det går bra att ta en annan ost till pajen, i synnerhet en lagrad sådan som exempelvis Herrgårdsost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *