Enkel och smidig marinad som man lätt gör själv på någon minut.
Ingredienser till 1 kilo kycklingben:
3 msk honung
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk chipotlesås
1 msk tomatpuré
1 msk mild senap
2 krossade vitlöksklyftor
½ msk currykrydda
1 krm salt
1 krm peppar
Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna ordentligt i en djup matskål och pensla sedan blandningen över kycklingbenen. Låt stå under folie i kylen minst 4 timmar före tillagning.
Lägg dem i en liten ugnsform (så att de får plats precis) och ställ in dem i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå i 25-30 minuter. När klubborna har fått fin färg och är färdiga, ta ut dem och låt vila under folie i cirka 10 minuter (så blir det mycket spad).
Tillaga gärna en sås från allt spad som blir till i ugn och när köttet vilar, annars går det bra att använda spadet som sås.
Servera tillsammans med en grönsakspasta eller kokt ris och sallad.
Smaklig måltid!