I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Curry- och chipotlemarinerade kycklingben (BBQ-marinad) + tillagning i ugn

DSC_0817Enkel och smidig marinad som man lätt gör själv på någon minut.

Ingredienser till 1 kilo kycklingben:

3 msk honung
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk chipotlesås
1 msk tomatpuré
1 msk mild senap
2 krossade vitlöksklyftor
½ msk currykrydda
1 krm salt
1 krm peppar

Gör såhär:

Blanda alla ingredienserna ordentligt i en djup matskål och pensla sedan blandningen över kycklingbenen. Låt stå under folie i kylen minst 4 timmar före tillagning.

Lägg dem i en liten ugnsform (så att de får plats precis) och ställ in dem i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå i 25-30 minuter. När klubborna har fått fin färg och är färdiga, ta ut dem och låt vila under folie i cirka 10 minuter (så blir det mycket spad).

Tillaga gärna en sås från allt spad som blir till i ugn och när köttet vilar, annars går det bra att använda spadet som sås.

Servera tillsammans med en grönsakspasta eller kokt ris och sallad.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *