I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjorda wraps med strimlad fläskytterfilé, lök, grönsaker, dressing och sås

wrapsSå gott med wraps och mycket enkelt att göra hemma själv :-) Perfekt till utflykten också ifall man ska iväg till exempelvis Skansen eller annat skoj med familj och vänner. Det går att variera för fullt. Det går även bra att byta ut köttslaget mot något annat, exempelvis kyckling, flankstek, rostbiff etc. Sålänge det är tillagat eller i skivor. Låt fantasin flöda!

Nu hade jag i både gurka och tomat, vilka kan bli mycket vattniga i exempelvis sallader eller sådan här mat – så om du ska ha med wraps på utflykt och de ligger i kylväskan ett par timmar, så rekommenderar jag att strunta i gurka och tomat och istället byta ut dessa mot andra grönsaker, exempelvis tärnad squash (även kallad zuccini) och en annan sorts paprika eller kanske stekt svamp?! :-)

Detta är inte en onyttig wrap, utan hälsosam enligt mitt tycke. Dock kan man göra den ännu nyttigare genom att göra såsen själv, varför inte egen currysås till? Eller en whiskey BBQ-sås?

Ingredienser till 4 wraps:

½ msk matfett
200 gram fläskytterfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Tillbehör sallad:

½ gul paprika
1 liten morot
4 körsbärstomater
50 gram gurka

Dressing:

½ msk olivolja
½ msk vinäger
1 msk hackade basilikablad
Salt och peppar

Tillbehör:

4 nävar blandade sallatsblad
½ halvmjuk avokado
4 tortillabröd
Valfri sås, exempelvis Heinz curry mango eller Heinz BBQ sweet

Gör såhär:

Värm matfettet i en stekpanna och fräs strimlad fläskytterfilé tillsammans med hackad rödlök. När löken mjuknat, tillsätt vitlökskross och rör om. Salta och peppra lätt. Ställ av från plattan och låt svalna.

Gör salladen. Tärna paprikan och få bort alla kärnor. Skär körsbärstomaterna om fyra delar per styck. Skala och grovriv moroten. Tärna gurkan. Lägg grönsakerna i en bunke. Blanda dressingen i en liten skål och häll över salladen och blanda om. Häll över till ett durkslag och låt rinna av så att wrapen inte blir så vattnig.

wraps - KopiaKärna ur och tärna avokadon. Börja med wrapsen. Lägg samtliga tortillabröd på bordet bredvid varann.

  1. Placera en näve sallatsblad per bröd i mitten.
  2. Fördela avokadotärningarna.
  3. Fördela salladen.
  4. Välv vilken sås du önskar till och häll på måttlig mängd.
  5. Fördela ut kött och lök över wrapen.
  6. Vik wrapsen, börja med ovan- och undersidan och sedan på bredden.
  7. Slå in wrapsen i folie.

Smaklig måltid!

2 thoughts on “RECEPT: hemmagjorda wraps med strimlad fläskytterfilé, lök, grönsaker, dressing och sås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *