I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Högrevsgryta med lök och rotsaker

wpid-IMAG2700-1.jpgPassa på att göra ett storkok till matlådor. Fungerar alldeles utmärkt att frysa in detta. Rotselleri har en mycket speciell smak, så smaka på en liten bit innan du väljer att ha med det i grytan. Joshua älskade rotselleri.

Ingredienser till 8 portioner:

8 portioner ris
600 gram högrev
1 gul lök
1 rödlök
100 gram rotselleri
100 gram kålrot
2 morötter
500 gram passerade tomater
0,5 liter vatten
0,5 liter mjölk
1 tsk salt
1 tsk örtsalt
1 tsk vitpeppar
1 tsk paprikakrydda

Gör såhär:

Sätt igång riset och följ paketets anvisningar. Skär köttet i 2×2 cm stora bitar. Skala och skiva löken. Värm en stekpanna tillsammans med lite matfett. Skala rotselleri, kålrot och morötter. Kuba rotselleri och kålrot i 1 cm stora bitar, slanta morötterna 1 cm breda. Häll rotfrukterna i en stor kastrull. Häll på passerade tomat, vatten och mjölk. Låt koka upp tillsammans med kött och lök. Krydda med salt, örtsalt, peppar och paprikakrydda. Låt sedan grytan puttra på svag värme under lock i 30 minuter. Smaka av om det behövs mer krydda. Servera tillsammans med riset och en skiva bröd.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Högrevsgryta med lök och rotsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *