Passa på att göra ett storkok till matlådor. Fungerar alldeles utmärkt att frysa in detta. Rotselleri har en mycket speciell smak, så smaka på en liten bit innan du väljer att ha med det i grytan. Joshua älskade rotselleri.
Ingredienser till 8 portioner:
8 portioner ris
600 gram högrev
1 gul lök
1 rödlök
100 gram rotselleri
100 gram kålrot
2 morötter
500 gram passerade tomater
0,5 liter vatten
0,5 liter mjölk
1 tsk salt
1 tsk örtsalt
1 tsk vitpeppar
1 tsk paprikakrydda
Gör såhär:
Sätt igång riset och följ paketets anvisningar. Skär köttet i 2×2 cm stora bitar. Skala och skiva löken. Värm en stekpanna tillsammans med lite matfett. Skala rotselleri, kålrot och morötter. Kuba rotselleri och kålrot i 1 cm stora bitar, slanta morötterna 1 cm breda. Häll rotfrukterna i en stor kastrull. Häll på passerade tomat, vatten och mjölk. Låt koka upp tillsammans med kött och lök. Krydda med salt, örtsalt, peppar och paprikakrydda. Låt sedan grytan puttra på svag värme under lock i 30 minuter. Smaka av om det behövs mer krydda. Servera tillsammans med riset och en skiva bröd.
Smaklig måltid!
Mmm, gott! Älskar grytor! 😀
Ja, det är ju så gott 🙂 Synd bara att jag inte hade systemkameran med, för bättre bild.