I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Svar på kommentar till Elise

Hej Emma- lou! Jag undrar ifall du alltid har varit bra på att laga mat ,( bra och bra, har aldrig ätit av din mat ) men jag antar att du är väldigt bra för det du lagar ser så gott och lyxigt ut. Hur som helst, till frågan; Har du alltid varit bra på att laga mat? Om inte, när började du bli det? Har du alltid lagat mat, i tonåren och så? Kände att det blev för många frågor men tacksam för ett svar, gärna ett inlägg på bloggen! (:

Hej Elise!

Oooh, tack :-) Har du läst min blogg länge? :-) Jaaa, jag kollade mycket när min mamma lagade mat, från barnsben, så när jag var 8 år exempelvis så kunde jag göra brunsås från grunden (alltså inte pulverpåse-form). Sedan kunde jag göra köttfärssås och steka fläskkotletter och koka potatis. Stekte mitt första ägg som femåring, hehe.

När jag var i tonåren, lagade jag inte så mycket mat, det fanns inget intresse för min del. Hjälpte ju förstås mina föräldrar ibland, men det var inget avancerat jag gjorde i matväg då. Min främsta mat på den tiden, var pasta med bearnaisesås vispad från pulver, haha. Det handlade helt enkelt om genväg och lathet.

När jag träffade min man, våren 2004, då kom intresset. Först som ett måste för att jag ”bodde” hemma hos honom och såg till att han fick mat till middag när han kom hem så att vi fick mer tid till varandra på kvällen. Jag sov ofta kvar där eller så sågs vi varje dag hur som. Fuskade titt som tätt med pulvermos och färdiga pastasåser på den tiden. Till hösten 2004 började jag att laga mer avancerad mat, lite likt festmat sådär. Året min förstfödda kom till världen, 2006, började jag att laga barnmat där jag var noga med att det skulle vara bra råvaror och inga hel- eller halvfabrikat. Hösten 2007 började jag att tänka nyttigt tänk, så sedan dess har jag kört på det. Ja, hur säger man då, jag har ju kunnat laga mat väldigt länge, men jag skulle nog nästa hellre säga att det var från 2004 jag tog det på allvar.

Ja och nu till din fråga. Ja, jag är bra på att laga mat. De säger det, mina vänner och släktingar – och jag får ofta beröm från kompisar och bloggläsare som provat recept utifrån bloggen. Och jag tycker ju om min egna mat, så ja, jag är bra på att laga mat. Det är kul och ett mycket stort intresse. Igår fick jag exempelvis mycket beröm av min äldsta son, för köttet som han först tänkte vägra äta 😉

Ett tips här för att lära sig att laga mat, är att våga prova och våga misslyckas. Alla misslyckas någon gång, även stjärnkockar likväl som vanliga personer och jag.

Två frågor till dig Elise (svara gärna i en kommentar i detta inlägg):

1. Hur länge har du läst min blogg?
2. Hur hittade du min blogg?

Ha det bäst! 

4 reaktioner på ”Svar på kommentar till Elise

 1. Första gången jag får ett ”inlägg-svar” så tydligt och väl förklarat, tack!

  Själv är jag 16 år och lagar mat och bakar ofta men måste medge att jag misslyckas ofta även om jag lyckas många gånger också. Jo jag är 16 och gud så mycket jag kommer att lära mig med åren (förhoppningsvis) och jag försöker variera med matlagningen så ofta som möjligt så att jag lär mig laga flera olika rätter.

  Jag hittade din blogg för två år sedan då jag googlade recept på egengjord ansiktsmask (haha). Sedan kollade jag igenom din blogg på gamla arkiv och så. Hittade massa intressant bla. dina besvärliga förlossningshändelser, din familj, och sedan skrev du ju (och skriver) massa tips på olika recept om mat och skönhet så din blogg hamnade i kategorin ”mest besökta sidor” på datorerna hemma hos mig (:

  Gillar din blogg, den är verkligen underhållande!

  Trevlig helg :)

  1. Åh, vad trevligt med sådan respons till kommentar :-) Gillar att läsa särskilt långa kommentarer, det är kul :-)

   16, ja, då har du många år framför dig med matlagningen :-)

   Jag kan ju inte direkt baka, eller det finns inget intresse i det, så jag bakar ytterst sällan. Men då följer jag oftast också recept.

   Kul att du gillar min blogg! Kan du inte också starta en blogg (eller du kanske har en redan, ser ingen länk dock), där du lägger upp dina egna tips och recept på mat och bak?! Det skulle vara jättekul att läsa :-)

   Ha en trevlig helg du också! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *