Denna gång blev det en krämig svampsås med pasta till. Tillagningstiden ligger på max 20 minuter och resultatet blir alldeles finemang. Det går även bra att servera ris till denna måltid istället för pasta.
Ingredienser till 4 portioner:
300 gram (5 dl) pasta
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Olja
250 gram färska champinjoner
1 paprika i valfri färg
1 liten squash
2,5 dl matlagningsgrädde låg procent
2,5 dl mjölk
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Skala och hacka rödlöken, lägg på en tallrik. Skala vitlöken och lägg på tallriken. Ansa champinjonerna och skär dem i tunna skivor.
Fräs det röda lökhacket tillsammans med lite olja i cirka 1 minut på högsta värme. Tillsätt champinjonskivorna och sänk värmen till hälften. Låt fräsa tills champinjonerna minskat något i storlek och gett ifrån sig vätska.
Kärna under tiden ur paprikan, tärna den och tärna squashen. Lägg tärningarna i stekpannan tillsammans med svamp och lök samt tillsätt matlagningsgrädde, mjölk och kryddor. Låt puttra under lock på låg värme tills pastan är färdig, cirka 5 minuter.
Häll av pastavattnet och servera pasta och svampsås genast.
Smaklig måltid!
Fler matrecept finns bland kategorierna 🙂