I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Vegetarisk pasta- och svampgratäng (champinjoner)

Pasta- och svampgratäng med grädde, grönsaker och lök. Jag själv äter ju inte svamp, så helt ärligt kan jag inte säga hur denna maträtt smakar.  Men utifrån herrarna i hushållet verkar det som om jag fick VG-MVG, med tanke på hur de nästintill slickade rent tallrikarna.

– För den som vill utesluta pasta i denna gratäng, gör så! Tänk bara på att dubbla mängden av morot, lök, paprika och squash.

Ingredienser till 4-6 portioner:

300 gram (5 dl) pasta
250 gram färska champinjoner
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika i valfri färg
1 liten squash
1 morot
7 dl grädde (3 dl grädde + 4 dl mjölk)
2 ägg
Salt och peppar

*ev 2 dl grovriven ost

Pasta- och svampgratäng (champinjoner) med grönsaker och lök

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan 2/3 av koktiden enligt förpackningens anvisningar.

Ansa champinjonerna och skär dem i tunna strimor. Lägg i en ugnssäker form.

Skala och hacka rödlöken. Skala vitlöken och pressa den. Lägg all lök i ugnsformen.

Kärna ur paprikan och tärna den. Tärna squashen. Skala moroten och grovriv den. Lägg alltsammans i ugnsformen.

Häll av allt pastavatten och tillsätt pastan till ugnsformen och blanda om allt ordentligt.

Knäck i äggen i en bunke och vispa ihop tillsammans med grädde, mjölk, samt salt och peppar. Häll över till ugnsformen.

*Garnera gärna gratängen med 1-2 dl grovriven ost. Själv hade jag tyvärr ingen ost hemma, annars hade jag gjort det.

Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen och låt stå i 45 minuter. Gratängen är färdig då den är någorlunda fast i konsistensen.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *