I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

HÅRTIPS: Motverka fett hår

Det är många som har fett hår och vad kan man göra åt det? Först måste man ställa sig själv ett par enkla frågor:

Tvättar du ditt hår för ofta?

Om du gör det, blir håret antingen för torrt – eller bakslag – fett! Det blir fett av att hårbotten irriteras och tror att den skall producera ännu mer talg som är vårat naturliga fett som ger håret dess lyster och glans. Ju mer du tvättar håret – desto mer fett blir det. Tvätta håret med schampoo ungefär var tredje dag. jag tvättar mitt eget hår max en gång per vecka.

Tvättar du med för varmt vatten?

Varmt vatten kan torka ut hårbotten och på så sätt göra så att en överproduktion av talg påbörjas. Varva i stället och skölj håret med svalt vatten medan du tvättar ditt hår.

Använder du fel schampoo?

En del schampoon är på tok för starka för håret. Ett bra schampoo mot fett hår finns på Apoteket och heter Sevorex.

2 thoughts on “HÅRTIPS: Motverka fett hår

    1. Nej, det har jag inte upplevt. Om du upplever det så kan det vara på grund av något i produkten som du inte tål, alternativt om det är genetiskt med håravfall i släkten? Om du nyligen varit gravid så kan man uppleva det som håravfall när man tappar allt det hår man skulle ha tappat som icke gravid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *