I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Koka hummer med örtkryddor

Igår kväll blev det hummer igen, bara hummer denna gång faktiskt. Inget annat serverades till, men den smälte i munnen ändå. Jag köpte hummern (300 gram) på ICA för endast 49,90:-. Den var då färdigkokad men fryst.

Så här gör jag för att få hummern smakfull och god:

1. Låt den frysta (och förkokta) hummern tina i kylen 12-15 timmar.

2. När det är dags att tillaga hummern, koka upp 3 liter vatten i en kastrull tillsammans med 2 msk salt, 1 dl hackad gräslök, 1 dl hackad dill och 1 näve hackad spenat.

3. Lägg hummern i kokande vatten och låt den hårdkoka i 4 minuter.

4. Ta upp hummern och lägg på tallriken.

Servera genast!

2 thoughts on “RECEPT: Koka hummer med örtkryddor

    1. Jaaa, så himla gott ju!!! Älskar hummer! <3 Ja, färskt är ju bäst, fast i år är det jättebilligt på ICA, 49,90 per styck, så jag ska köpa några stycken, hehe. Blir gott om man kokar dem rätt :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *