I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: Kalkon och brysselkål med grönsaker och lök i gräddig pastasås

Jag blev inspirerad av Nyhetsmorgon på TV4 igår morse som gjorde en liknande maträtt av rester från julskinkan. Dock har jag inte samma ingredienser i, utan måttar från eget initiativ och har kalkon istället för skinka med mera. Perfekta maträtten att göra iordning på rester från julbordet eller vanlig vardagsmat, snabblagad och god också.

Ingredienser till 4 portioner:

300 gram (5 dl) pasta
400 gram brysselkål
1 gul lök
1 msk matfett
1 liten gul paprika
1 liten morot
300 gram kalkon
1 msk finrivet skal från lime
2 dl Arla creme fraiche smak dill/pepparrot
2, 5cdl grädde
1 näve färsk timjan
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat pastavatten och låt koka efter förpackningens anvisningar. Ansa brysselkålen från fula blad och skär bort stjälken, halvera dem. Skala löken och skiva den tunt. Värm en stekpanna med lite matfett, fräs brysselkål och lökhack på medelvärme i några minuter under omrörning. Skala moroten och grovriv den, kärna ur paprikan och tärna den. Tillsätt tärnad kalkon, morotsriv och paprikatärningar till stekpannan. Tillsätt rinrivet limeskal och rör om. Rör ned creme fraiche och grädde, tillsätt hackad timjan, salta och peppra lätt. Servera maträtten med kokt pasta.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons