I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Matig och gräddig gryta med bl.a fläskfilé och vita bönor

Kanongod maträtt som jag gjorde i veckan till mig och familjen – mycket uppskattad av barnen dessutom trots dess innehåll av bönor (som barn ofta får för sig att inte gilla). Portionsantalet varierar med detta recept, beroende på om man väljer att ha ris eller pasta till eller ej.

Ingredienser till 4-6 portioner:

2 medelstora potatisar
1 liter lättsaltat vatten
1 msk matfett
250 gram fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad chili (från en stor chili = inte så starkt)
1 morot
1 liten röd paprika
2,5 dl grädde
2 dl tomatkross
2 msk tomatpuré
1 burk vita bönor i tomatsås (ca 400 gram)
1 tsk curry
½ krm cayennepeppar
Salt och peppar

Gör såhär:

Skala potatisarna och dela dem i tärningar. Koka upp lättsaltat (1 liter) vatten i en kastrull och lägg i potatistärningarna. Låt puttra på medelvärme.

Under tiden potatisen kokar, strimla fläskfilén och hacka löken. Värm en stekpanna med matfett och fräs köttstrimlet och lökhacket på medelvärme tills löken mjukar. Tillsätt vitlökskross och chilihack och rör om i stekpannan. Skala och grovriv moroten, kärna ur och tärna paprikan, tillsätt tärningar och morotsriv i stekpannan och låt fräsa under omrörning i ungefär 1 minut.

Häll över allt det stekta till kastrullen med vatten och potatis, tillsätt även grädde, tomatkross och tomatpuré. Rör om och låt puttra tills potatisen har mjuknat. Häll över bönorna i dess tomatsås och krydda med curry. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan tillsammans med kokt ris eller ät som den är.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *