Det var visst några som önskade fullständigt recept på detta, så här kommer det. Grönsakspastan var något olik min första variant, men som exempelvis currysåsen var ju som jag alltid gör den, fast denna gång med enbart mjölk istället för att blanda mjölk och grädde.
Ingredienser currymarinad till 1 kilo små kycklingklubbor:
1 dl creme fraiche
2 msk honung
2 vitlöksklyftor, krossade
1 msk olja
1 msk currykrydda
Salt och peppar
Ingredienser grönsakspasta:
100 gram pasta
1 broccolihuvud om 150 gram med stam
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 röd paprika
Salt och peppar
Ingredienser till currysås:
2 msk matfett
2 msk mjöl
Spad från den ugnsbakade kycklingen
3 dl mjölk
1 msk curry
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Currymarinerade kycklingklubbor i ugn. Blanda alla ingredienser i en skål och pensla på kycklingklubborna. Lägg dem i en liten ugnsform (så att de får plats precis) och ställ in dem i mitten av ugnen på 200 grader och låt stå i 25-30 minuter. Vänd på dem efter halva tiden. När kycklingklubborna är färdiga, låt dem stå under folie och vila i cirka 10 minuter innan currysåsen tillagas.
2. Grönsakspasta. När kycklingklubborna står i ugnen, koka upp lättsaltat pastavatten och låt koka enligt förpackningens anvisningar. Ansa broccolihuvudet och skär i mindre buketter, dela även stammen i större tärningar. Låt koka tillsammans med pastan när det återstår 5 minuter av pastans koktid. Häll av vattnet när det har kokat färdigt. Under tiden pastan kokar, skala och hacka löken och låt fräsa tillsammans med lite matfett i en varm stekpanna. Skala moroten och grovriv den, tillsätt i stekpannan tillsammans med vitlökskross och rör om. Kärna ur paprikan och tärna den, lägg över till stekpannan och låt fräsa under omrörning på medelvärme tills pasta och broccoli kokat färdigt. Häll av vattnet och häll över pasta och broccoli till stekpannan och rör om. Stäng av plattan helt, flytta stekpannan till en kall platta och lägg ett lock över.
3. Currysås. Låt kycklingklubborna vila under folie 10 minuter innan tillagning av currysås (så att mer sky tillkommer). Smält matfett i en kastrull och vispa ned mjölet så att det blir till en redning. Häll på kycklingspadet och vispa ned grädden. Låt koka upp så att såsen tjocknar. Tillsätt mjölken och låt puttra på medelvärme i ett par minuter. Rör om hela tiden så att mjölken inte fastnar i botten. När såsen har tjocknat på nytt, krydda med curry och smaka av med salt och peppar. Smaka av om mer curry behövs i såsen.
Servera currymarinerade kycklingklubbor tillsammans med grönsakspasta och currysås på momangen.
Smaklig måltid!
Vi har många nya tävlingar på bloggtävlingar.com!