Denna sötstarka sås passar alldeles utmärkt till helgens festmåltid, gärna till lamm-, ox- eller kalvkött (och en potatisgratäng med tillhörande sallad). Det går alldeles utmärkt att göra såsen enligt dess recept och sedan marinera kött med, särskilt till grillen. Såsen skall serveras kall. Såsen håller flera veckor i kylen.
Ingredienser:
3 dl rörsocker (brunt socker)
1 dl vatten
1 dl Jack Daniels Tennessee whiskey
3 msk kalvfond
0,5 dl HP-sauce original
1 msk Tabasco
1 msk Chipotle
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta, krossad
Gör såhär:
Häll alla ingredienserna i en såskastrull, blanda om och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen till lägsta och låt puttra lätt i cirka 10 minuter. Smaka av ifall det behövs kryddsättas med mer Tabasco eller Chipotle. Låt såsen svalna och häll över på flaska. Låt förvaras i kylen.
Låt det väl smaka!
3 reaktioner på ”RECEPT: Sötstark Tennessee Whiskeygrillsås med HP-sauce och Chipotle (bbq, barbeque, HP, vitlök, Chipotlesås)”