I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Sötstark Tennessee Whiskeygrillsås med HP-sauce och Chipotle (bbq, barbeque, HP, vitlök, Chipotlesås)

Denna sötstarka sås passar alldeles utmärkt till helgens festmåltid, gärna till lamm-, ox- eller kalvkött (och en potatisgratäng med tillhörande sallad). Det går alldeles utmärkt att göra såsen enligt dess recept och sedan marinera kött med, särskilt till grillen. Såsen skall serveras kall. Såsen håller flera veckor i kylen.

Ingredienser:

3 dl rörsocker (brunt socker)
1 dl vatten
1 dl Jack Daniels Tennessee whiskey
3 msk kalvfond
0,5 dl HP-sauce original
1 msk Tabasco
1 msk Chipotle
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta, krossad

Gör såhär:

Häll alla ingredienserna i en såskastrull, blanda om och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen till lägsta och låt puttra lätt i cirka 10 minuter. Smaka av ifall det behövs kryddsättas med mer Tabasco eller Chipotle. Låt såsen svalna och häll över på flaska. Låt förvaras i kylen.

Låt det väl smaka!

3 reaktioner på ”RECEPT: Sötstark Tennessee Whiskeygrillsås med HP-sauce och Chipotle (bbq, barbeque, HP, vitlök, Chipotlesås)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *