I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Honungssötad sallad med chevréost, pekannötter m.m. (vegetariskt, förrätt, tillbehör)

Det här är en gudomlig förrätt/tillbehör som ni bara måste prova. Jag tror nog inte att ni blir besvikna. Jag blev inspirerad utav mins vägerska som gjorde en liknande variant vid en bjudning hon hade. Fler matrecept finns kategoriserade under fliken ”matrecept + tips” under presentationstexten i vänstersidokolumn.

Ingredienser till 4 portioner:

4 nävar blandade sallatsblad, ex: mangold, ruccola, roman, röd roman etc.
5 x 4 körsbärs/coctailtomater, delade
5 x 4 pekkannöt
50 gram chevréost, smulat
Salt och peppar
1 msk flytande honung

Gör såhär:

Ta fram fyra skålar. Fyll vardera skål med en näve blandade salltsblad. Dela körsbärstomaterna och lägg ovanpå sallaten. Tillsätt 5 pekannötter per skål och fördela den smulade chevréosten i varje skål. Salta och peppra lätt samt ringla över honung.

2 reaktioner på ”RECEPT: Honungssötad sallad med chevréost, pekannötter m.m. (vegetariskt, förrätt, tillbehör)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *