Ni minns nog vår utflykt till Skansen i somras. Där åt vi lunch som vi hade tagit med oss. Lunchen bestod utav baguetter med fläsk, grönsaker, getost och en italiensk vinegrette. Detta recept är anpassat till fyra portioner.
Ingredienser till den italienska vinegretten:
2 msk honung
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk torkad basilika
Salt och peppar
Ingredienser till innehållet på baguetterna:
4 baguetter
Olja
200 gram fläskytterfilé, strimlat
1 gul lök, skivad
Cirka 50 gram mixade sallatsblad, ex mangold, krisp, spenat, roman etc.
50 gram gurka, slantade
Cirka 10 st körsbärstomater, skivade
½ röd paprika, strimlad
40-50 gram getost, småsmulat
Gör såhär:
1. Värm upp en stekpanna tillsammans med lite olja. Skär fläskytterfilén i tunna strimlor. Fräs alla strimlor tills de är genomstekta. Fräs även de gula lökskivorna tills de har mjuknat. Lägg upp kött och lök i en djup tallrik.
2. Dela var baguett på längden.
3. Blanda iordning vinegretten och bre ut ungefär hälften på varje baguette, ovan- som underansida. Blanda ned resten av vinegretten tillsammans med kött och löken i den djupa tallriken.
4. Slanta gurkan och skiva tomater samt strimla paprikan tunt. Fördela grönsakerna jämnt över baguetternas underdel. Lägg på det strimlade köttet med löken över grönsakerna samt ostsmulet över köttet. Lägg på baguetternas överdelar så att det blir en macka och ät genast.
Smaklig måltid!