I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Matig italiensk baguette med fläskfilé och getost

Ni minns nog vår utflykt till Skansen i somras. Där åt vi lunch som vi hade tagit med oss. Lunchen bestod utav baguetter med fläsk, grönsaker, getost och en italiensk vinegrette. Detta recept är anpassat till fyra portioner.

Ingredienser till den italienska vinegretten:

2 msk honung
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk torkad basilika
Salt och peppar

Ingredienser till innehållet på baguetterna:

4 baguetter
Olja
200 gram fläskytterfilé, strimlat
1 gul lök, skivad
Cirka 50 gram mixade sallatsblad, ex mangold, krisp, spenat, roman etc.
50 gram gurka, slantade
Cirka 10 st körsbärstomater, skivade
½ röd paprika, strimlad
40-50 gram getost, småsmulat

Gör såhär:

1. Värm upp en stekpanna tillsammans med lite olja. Skär fläskytterfilén i tunna strimlor. Fräs alla strimlor tills de är genomstekta. Fräs även de gula lökskivorna tills de har mjuknat. Lägg upp kött och lök i en djup tallrik.

2. Dela var baguett på längden.

3. Blanda iordning vinegretten och bre ut ungefär hälften på varje baguette, ovan- som underansida. Blanda ned resten av vinegretten tillsammans med kött och löken i den djupa tallriken.

4. Slanta gurkan och skiva tomater samt strimla paprikan tunt. Fördela grönsakerna jämnt över baguetternas underdel. Lägg på det strimlade köttet med löken över grönsakerna samt ostsmulet över köttet. Lägg på baguetternas överdelar så att det blir en macka och ät genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *