I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

PYSSELTIPS: gör egna kylskåpsmagneter med bland annat trolldeg

Detta ska jag hitta på med mina söner ikväll, vilket de båda två nog kommer att gilla det. Därför får ni ett inlägg om det redan nu, så kanske ni också hinner göra något liknande redan ikväll. Det är busenkelt faktiskt! Nytagna bilder kommer under veckans gång, dessa är tre år gamla, men tipset är likväl på tapeten än idag och för lång tid framöver.

Jag tycker att det är fantastiskt skoj att pyssla tillsammans med barnen. Dialogen är på en helt annan nivå än när man leker. Fler pyssel finns i sidokolumnen bland kategorierna.

Tips:

1. Gör en ”kanelbulle” av den sista degklumpen.
2. Garnera ”kanelbullen” med pärlsocker direkt när du har lackat den, så att det fastnar. Låt torka och lacka sedan igen så att sockret sitter.

2

Gör först trolldeg (recept finns här).

1

Kavlar, formar och matknivar är bra redskap.

3

In i mitten av ugnen på 100 grader. Låt stå 30-60 minuter.

4

När figurerna har svalnat, måla dem med hobbyfärg.

5

Lacka figurerna efter att färgen har torkat.

6

Måla på med fint glitter (finns såna på tub på Panduro) innan lackningen.

7

När lacket har torkat, limma fast magneter på baksidan.

8 reaktioner på ”PYSSELTIPS: gör egna kylskåpsmagneter med bland annat trolldeg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *