I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Är det OK att skaffa mobil till en snart 7-åring?

Jag har idag varit på jakt efter diverse prylar – på Heron City… Jag fann ett kamerasrativ för 1500:- som jag på nätet kan få för 800:-. Med hade jag min kompis Micke, som nämnde att han hade en sprillans ny mobil dom kostat honom 200 kronor. Jag fick den för 100 spänn.Funderar att ge Zacharias denna, med ett kontantkort isatt. Vad tycker du?

11 reaktioner på ”Är det OK att skaffa mobil till en snart 7-åring?

 1. Jag tycker att det är helt okej. Eftersom vi bodde ute på landet när jag var liten så fick vi ta oss hem från bussen själv, vilket blev några kilometer. Då var det bra att ha en mobil ifall det skulle hända nånting eller så. Jag fick visserligen ingen förrän jag var 11, men att ge tidigt tycker inte jag är nåt fel i sig.

 2. Ser inget fel alls i det. Min lilla född 06 har en mobil och jag är sååååå glad för det. Hon är duktig och svarar alltid i den. Vi har mer koll på henne och det känns underbart.
  Sen kan jag reagera på när jag ser såna småttingar springa runt med Iphone. Min lilla har en Samsung. Visserlien en touchvariant men den är gammal som gatan haha. Ärvde av sin storasyrra när maken fick ny telefon och stora tösen fick ta över makens.

  1. Aha okej, vad bra att du skrev :-) Nu vet inte jag om sonen är redo för mobil, men när jag fick den för 100 spänn och dessutom har kontantkortspaket (goodiebags) ligger här hemma nånstans, så vill jag nog allt prova honom lite. Sonen är också född 2006, i januari :-)

 3. Det är helt upp till dig om du vill ge han en mobil. Vissa 7 åringar skulle aldrig klara av en medans andra skulle fatta mer än en själv. Så det vet bara du…

 4. Vad är ditt syfte med mobilen?
  Ska han börja ta sig till och från aktiviteter/lekplatser (eller dyl) eller ska han ha den bara för att ”ha” en??

  1. Tänkte lite i stil som Javamorsan kommenterade imorse. Än vill jag nog inte släppa iväg honom utan uppsikt av minst en vuxen. Tänkte lite om det händer något i skolan och han behöver ringa någon av oss föräldrar. Så vill jag se om han är mogen att ha mobilen. Det var mest det att jag fick luren till så bra pris att jag inte kunde stå emot… Har haft tanken på att han ska vara 10 år när han får sin mobil.

 5. Grabben fik sin första mobil när han fyllt 6 år och nu när han snart är 7 år har jag köpt en ny Samsung Galaxy med abonnemang med fri surf. Han har med sig den när han går hem till kompisar och surfar på den när vi ska iväg och även hemma när han är less på sin laptop;)
  Jag är en aning prylgalen så säg det grabben inte har men, oj vad han har lärt sig mkt av att ha en egen laptop med internet och nu mobilen som han surfar på. Det kostar mig endast 49 kr i mån och då är det FRI surf. *gillar*

  Så svaret på din fråga, klart du gjorde rätt!

  1. Haha, han hatade mobilen *skrattar* Han blev så ledsen, stackarn. Han ska han den där Galaxy, säger han. ”Smart Galaxy, mamma. Inte sån där ful telefon”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *