I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Hemmagjord risifrutti (aborioris) med kokosmjölk och smak av äpple och kanel samt hemlagat äppelmos (äpplepuré)

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Enkelt mellanmål som du tillagar på cirka 25-30 minuter. Hemmagjord risifrutti utan vare sig kemikalier eller tillsatt socker. Har velat gjort egen sådan sedan i mars typ, men glömt bort det. Blev därför inspirerad att göra återigen efter en artikel jag läste om just hemlagad barnmat. Jag har ju lagat hemlagad mat i alla dessa år samt gjort min egna barnmat :-)

Det går bra att äta detta varmt, ljummet och kallt. Jag fick höga betyg av sonen som åt detta till kvällsmål igår kväll.

Denna variant är lite julig i smaken. Kom ihåg att ni exempelvis kan byta ut kokosmjölken mot grädde eller mjölk, samma med frukten och kryddor genom att låta den vara naturell med fruktmos till etc. Man kan göra så många olika varianter, just think outside the box!

Ingredienser till 2 portioner:

2 dl rundkornigt ris, gärna Arborio
4 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 tsk kanel

Ingredienser till äppelmos/puré:
2 stora äpplen
Vatten så att det täcker äppelbitarna
1 msk färskpressad lime eller citron

Gör såhär:

Koka upp vatten och ris och låt koka i 15 minuter eller tills det nästan är färdigt.

Gör under tiden äppelmoset. Koka upp en kastrull med vatten. Skölj och skala ett äpple, grovriv det andra äppelskalet och spara. Kärna ur dem och tärna smått och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker frukten precis. Låt frukterna koka upp och koka på hög värme i 5 minuter. Häll av allt kokvatten och mosa äppelbitarna med en potatisstöt. Pressa i lite lime eller citron, så blir det inte brunt.

När riset nästan har kokat färdigt, häll över kokosmjölken och rör om tills riset blir krämigt.  Tillsätt det rivna äppelskalet och rör om. Koka ihop en kort stund,mellan 5-10 minuter eller tills kokosmjölken har kokat in i riset så att det är krämigt. Rör om då och då, så att kokosmjölken inte fastnar i kastrullbottnen Krydda med kanel, rör om och låt svalna.

Låt väl smaka!

Igår kväll och äldsta sonen detta till kvällsmål och gav sin mamma högsta betyg.

4 thoughts on “RECEPT: Hemmagjord risifrutti (aborioris) med kokosmjölk och smak av äpple och kanel samt hemlagat äppelmos (äpplepuré)

  1. Åhhh detta såg gott ut, det ska jag göra till grabben. Han gillar inte vanlig risi frutti pga att den är för söt så denna borde ju vara perfekt.

    P.S Tänkte på dig igår när vi åt kycklinglasagne efter ditt recept D.S

    1. Hej där, kul att ni fortfarande gillar lasagnen, kommer ihåg när du kommenterade om det. Just ja, kolla beskrivningen igen, alltså bildtexten. Glömde skriva i det igår, men nu är det där.

      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *