I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: Emma-Lous enkla rödvinssås

Rödvinssås till exempelvis oxfilé, är ju nästan bara ett måste, i synnerhet nu när det vankas helg. Och det är inte särskilt svårt att göra heller! Fler matrecept finns kategoriserade i bloggen, kika bland kategorierna i höger sidokolumn.

Recept för sås som räcker till 4 personer:

1 msk matfett
1 msk mjöl
Sky från köttbiten
1 dl mjölk
1 dl rödvin
½-1 msk mörk soya
salt och peppar

Gör såhär:

Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet och vispa till en redning. Tillsätt skyn från köttet. Häll på mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt rödvin och låt puttra på medelvärme i ungefär 1 minut. Vispa ned soya. Smaka av med salt och peppar.

En reaktion på ”RECEPT: Emma-Lous enkla rödvinssås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons