I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Kokta kräftor med dillkronor och färska örter

Hej hallå! Här kommer mitt första recept från gårdagens kräftskiva som jag höll i här hemma. Ett kilo kräftor räcker till 2-4 personer, beroende på om man har tillbehör eller ej.

Ingredienser:

2 liter vatten
0,25 dl grovt salt
4 tsk socker
1 knippe dillkronor
1 msk dillfrön
1 knippe dill
1 dl gräslök
1 kg frysta kräftor

Gör såhär:

Låt kräftorna tina i kylskåpet i ett dygn och häll därefter bort den gamla lagen.

Koka upp vatten, salt och socker. Lägg i dillkronor, dillfrön, hackad dill och finhackad gräslök, låt koka i 10 minuter och låt sedan lagen svalna. Ta upp dillkronorna. Häll över kräftorna till den nya lagen och ställ in i kylskåpet och låt stå i ungefär ett dygn, så kräftorna tinar helt.

Smaklig måltid på kräftskivan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *