I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Hemmagjord blåbärsmarmelad (hemlagad)

Söt blåbärsmarmelad på burk, fint va?! :-) Lite väl sött för min del, men familjen gillar det.

Ingredienser:

1 liter färska blåbär
2 msk citronsaft
2,5 dl strösocker

Gör såhär:

Skölj bären och lägg dem i en kastrull. Pressa i citronsaften. Låt koka upp och koka lätt i cirka 3 minuter under omrörning, tills bären är mjuka och har gett ifrån sig vätska. Rör ned sockret och låt puttra på låg värme under lock i cirka 30 minuter eller tills det är i konsistens smått geléaktig marmelad. Låt svalna och häll marmeladen upp i varma glasburkar och förslut dem. Förvara sedan i kylen där det håller i ett par månader tack vare sockret som fungerar likt konservering.

Låt det väl smaka!

One thought on “RECEPT: Hemmagjord blåbärsmarmelad (hemlagad)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *