I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Blandade bilder då vi var i stugan ensamna utan barnen

Min man är lite trött, då vi kom fram sent till stugan på onsdagskvällen.

Jag minns inte vad vi åt till lunch på torsdagen, men till kvällen blev det pocherad torsk med dill, frästa paprikatärningar (röd och gul) med vårlökshack, äggsås samt kokt ris. Det blev riktigt bra faktiskt. Låter det komplicerat? Nej då. Kika på receptet här. Med detta recept vann jag en tävling.

På fredagskvällen myste vi till det lite på landet med bubbel till middag. Maken hade köpt med sig hem till oss från Ungern nämligen.

Såhär såg vår fredagsmiddag ut i närbild; rökmarinerad fläskfilé som grillades, hemmagjord potatissallad med senapsvinegrette samt grillade paprikabitar på spett.

Lördagslunchen blev enkel. Jag tog resterna från fredagskvällens grillade fläskfilé och skar upp i längder. Tillsammans med hackad vårlök, gula och röda paprikatärningar, grädde, tomatkross, tomatpuré samt olika sorters kryddor…

…lät jag koka upp en pastasås. Denna hade vi även till lunch på söndagen.

Vi toppade pasta och sås med finriven parmesanost.

På lördagen var vi först till Nisses Allt i Alla shop ute i Rockhammar. Därefter hälsade vi på min barndomsväns mamma och hennes man som har köpt hus med tomt cirka 1,5 mil från vår stuga. Där satt vi ett bra tag och snackade om allt möjligt, varpå jag även blev biten av en riktigt jävla stor fästing. Uuuhhhh. Detta är tredje gången i mitt liv, så vitt jag vet, som jag fått ett fästingbett. De första två gångerna kände jag inget alls, men nu gjorde jag det, fick ju bort den direkt, så den hann inte riktigt fästa sig, men ändå. Usch så vidrigt!

Nåväl. Efter att vi ätit lunch hemma så drog vi till naturreservatet Näs. Fler bilder på detta följer i ett annat blogginlägg.

Här rensar jag de 5 liter blåbär vi plockade på torsdagen.

Vi plockade även svamp på söndagen som jag rensade.

Totalt fick vi ihop ungefär 1 kilo gula kantareller. På ICA här på Kvarnbergsplan kostar de typ 230 kronor per kilo 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *