I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECENSION och TIPS: Skapa en fotobok på ett enkelt sätt hos Önskefoto (personliga bilder på mina egna fotoböcker samt video från Önskefoto)

Jag har precis gjort en fotobok över vad jag och familjen har hittat på under sommaren 2012. Det är blandade bilder från alla olika utflykter vi har gjort. Än är inte sommaren slut, men vad gör väl det? Jag kan ju göra ytterligare en fotobok med del 2 om det är så :-)

Jag valde liggande fotobok M hos Önskefoto. Det som är bra med Önskefoto, är att man inte behöver ladda ned deras fotoprogram om man inte har så mycket plats kvar på datorn, utan det går att göra fotoboken direkt med deras online-funktion. Dessutom kan man spara bilderna i en särskild mapp som man namnger, så att man inte förlorar hela sitt arbete om nu datorn skulle stängas ned av någon anledning eller om batteriet på laptopen kanske laddats ur.

Det var jättekul att skapa fotoboken, minnas allt man har gjort med familjen, för att sedan tillsammans kunna glädjas av synen när fotoboken anländer hem i brevlådan. Det bästa är att vi numera har förevigat våra minnen och vi föräldrar kommer som pensionärer (när den dagen väl kommer), kunna njuta  av att se tillbaka i tiden i våra fotoböcker.

Man väljer själv om man ska ladda upp korten manuellt eller om man ska slumpa dem. Bilderna går dessutom att göra om på hemsidan så att man kan öka eller minska storleken. Det går att ha ganska många bilder på en och samma sida eller om man önskar att ha enbart en bild. Man gör helt enkelt så som man känner blir bäst!

Tanken när jag har gjort mina fotoböcker, har varit olika. I den första boken som jag gjorde, hade jag fler större bilder än blandat hur som helst. I fotobok nummer två, blandade jag bilderna hur som helst och hade till och med vissa bilder ovanpå varann, för att vidga fotobokens layout. I den tredje och senaste fotoboken som jag har gjort ikväll, valde jag att låta hemsidan lägga upp bilderna – och de kom även i kronologisk ordning! Jag ändrade på vissa av bilderna så att somliga blev större och andra mindre.

Detta är min tredje fotobok som jag har gjort via Önskefoto och jag är hur nöjd som helst med dem, så där fortsätter jag att vara kund.

  1. Paris
  2. Bloggbussen i Danmark 2012
  3. Sommaren 2012

Bilder från två av fotoböckerna jag har gjort:

8 thoughts on “RECENSION och TIPS: Skapa en fotobok på ett enkelt sätt hos Önskefoto (personliga bilder på mina egna fotoböcker samt video från Önskefoto)

  1. Gud vad fina!
    Visst är det roligt att skapa fotoböcker? Jag har gjort massor genom åren. Nu använder jag enbart Photobox som jag tycker är överlägsna både i kvalitet och olika valmöjligheter till design etc. Men Önskefoto är en bra nybörjarbok. :)
    Kramisar från mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *