I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT på CREPES (mini-crepes) med fyllningar: gräddig bacon med lök // gräddstuvad svamp (trattkantareller) med lök // crepes med räksallad

I det här recept-inlägget kommer jag att delge mig av tre härliga fyllningar till er fina läsare. Detta passar alldeles utmärkt som ett matigt mellanmål eller som en mini-lunch i sommarvärmen. Jag valde att göra små mini-crepes dagen till ära och de blev finemang! Barnen älskade framförallt 1 och 3 här nedan.

 1. Crepes med räksallad
 2. Crepes med gräddstuvade trattkantareller och lök
 3. Crepes med fräst bacon likt carbonara med grädde, lök och äggula

Jag länkar till mitt egna plättrecept som ger 15-20 plättar beroende på hur tunt man steker dem. Mitt personliga tips är att blanda mjölet i tre lika delar mellan grahams-, vete- och rågmjöl.

Ett annat tips är att göra alla tre fyllningar på en och samma gång! Gör därför detta plättrecept gånger tre (och glöm inte dela mjölet på tre olika mjölsorter = nyttigare).

Ingredienser till crepes med räksallad,15 st:

15 plättar
100 gram räksallad

Gör såhär:

Stek plättarna tunt (enligt detta recept), låt dem svalna och bred ut cirka 1 msk räksallad per plätt och bred ut i mitten av den. Rulla sedan ihop och fäst med en tandpetare.

**********************************************************************************************

Ingredienser till crepes med gräddstuvade trattkantareller och lök, 20 st:

20 plättar
2 dl fryst/förvälld/torkad svamp eller 3 dl färsk svamp
1 liten gul lök
1 dl grädde
Salt och peppar

Gör såhär:

Stek plättarna tunt (enligt detta recept), låt dem svalna.

 1. Om svampen är färsk, stek den först som den är så att den förvälls. Tillsätt därefter hackad lök och låt fräsa under omrörning tills löken mjuknat och gulnat. Häll på grädde och låt puttra på något högre medelvärme så att grädden kokar in i svampen och blir gräddig utan vätska. Salta och peppra lätt.
 2. Om svampen redan är förvälld, stek då löken först tillsammans med lite matfett tills löken gulnar och mjuknar. Häll på grädde och låt puttra på något högre medelvärme så att grädden kokar in i svampen och blir gräddig utan vätska. Salta och peppra lätt.
 3. Om svampen är fryst (och förvälld) eller torkad, stek då löken först tillsammans med lite matfett tills löken gulnar och mjuknar. Häll på grädde och låt puttra på något högre medelvärme så att grädden kokar in i svampen och blir gräddig utan vätska. Salta och peppra lätt.

Låt den gräddstuvade svampen svalna något. Tag sedan cirka 1 msk svampstuvning per plätt och bred ut i mitten av den. Rulla sedan ihop och fäst med en tandpetare.

**********************************************************************************************

Ingredienser till crepes med gräddig bacon och lök, 10 st:

70 gram bacon (halvt standardpaket)
1 liten gul lök
½ dl grädde
½ äggula
Peppar

Gör såhär:

Stek plättarna tunt (enligt detta recept), låt dem svalna.

Skiva bacon i kuber, tunt. Hacka löken. Fräs bacon i en varm stekpanna utan matfett eller olja (det frigörs fett ändå så att det räcker). Tillsätt lökhack och fräs på medelvärme tills löken gulnar och mjuknar. Häll på grädde och låt puttra på något högre medelvärme så att grädden kokar in i svampen och blir gräddig utan vätska. Salta och peppra lätt. Tag sedan cirka 1 msk baconstuvning per plätt och bred ut i mitten av den. Rulla sedan ihop och fäst med en tandpetare.

SMAKLIG MÅLTID!

9 thoughts on “RECEPT på CREPES (mini-crepes) med fyllningar: gräddig bacon med lök // gräddstuvad svamp (trattkantareller) med lök // crepes med räksallad

 1. Gör mat som man ska äckligt! Vem fan är så lat som mor att man gör ”pasta carbonara” i crepes?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?1+

  1. Bengt, lat? Det tar längre tid att göra crepes med ”pasta carbonara” än vad det tar att göra en simpel köttfärssås. Dessutom var detta favoriten bland samtliga i gänget på Skansen när vi var där i somras. Det du, ”Bengan” 😉 Kolla igenom mina matrecept och blogg och våga kalla mig lat igen (med ditt riktiga alias), fjant! 😛

  2. Varför läser du hennes blogg Bengt?? Om du är så jävla duktig så starta en mat blogg själv!!! Den här tjejen är en super-duper morsa,hon tar hand om hem.karl,ungar…och dessutom så lagar hon ALLTID hemmalagat som är både nyttigt och gott. Hon ger sig både tid och kärlek i sin matlagning är uppfinningsrik och kreativ,och sen sitter någon jävla surpitt och lägger negativa kommentarer om henne…jag blir så sne att jag kokar ska du veta!!!!

  3. Du måste vara inne på fel typ av blogg…..detta är inte bloggen för surpittarna!!!! Hur fan kan du kritisera denna tjej på ditt iq-befriade vis?? Starta en matblogg själv om du är så jävla bra!! Emma-Lou är en mamma som lägger både själ och hjärta i sin matlagning,den ser god ut för ögat + att den är nyttig och HEMMA LAGAD!!! varje dag gör hon med kärlek mat för sin karl och hennes söner,finns inte många kvinnor idag som är så hängivna sin familj som denna tjej är. Hon ger verkligen allt!!! Jag förstår mig inte på såna som du….bitter på livet eller??? V

 2. Jag gillar din mat och de är inte att säga lite när man är uppvuxen med föräldrar och morföräldrar som är/var kockar!! Bengt kan bara va tyst han vet inte vad han pratar om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *