I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Vår dag på Skansen 26 juli 2012 (20 bilder)

Kan börja med att berätta att jag och mamma Indre var slut redan på Södermalm, då vi skulle ta oss till Slussen. Barnen var högljudda och inte helt så medgörliga, hehe 😉 Nåväl, vi tog bussen från Söder till Slussen och därifrån färjan över till Djurgården. Det visade sig att vi hamnade på samma båt som Camilla med dotter, men vi gick om varann helt, fram till att vi kom fram till Skansens huvudentré.

Alla barn hade sitt humör. Den mest lugna var nog Indres dotter och därefter Camillas barn. Mina killar röjde på gott, allra mest Joshua som även sket ned sig TVÅ gånger…
Därefter blev det lugnare, när Joshua fick sätta sig i vagnen. Lillen hade inte sovit middag alls idag och det var en stor anledning till att han var lite väl busig.

Nu till bilderna!

Jag, Joshua och Indre hängde utanför Skansenakvariet medan Camilla tog med resten av barnen in till akvariet. Joshua var nämligen den som röjde mest 😉

Efter Skansenakvariet begav vi oss upp till tivolit, där barnen fick åka några karuseller. Se där vem som har så kul för pengen han själv betalade för minsann! :-)

Här är en annan buse som också har väldigt skoj på den brummande motorcykeln.

Storebror har kört fast med skolbussen och då hoppar lillebror in, varpå storebror hjälper till att pusha ut bussen! Verkligen onödigt åk för 10 kronor. För om barnet fastnar så lite som detta ovan, så kommer denne inte loss.

Zacharias och Daniela åker snurrkarusell (kallas?).

Vi hade knytkalas i en av picknick-parkerna på Skansen. Camilla tog med sig en grymt god pastasallad samt dressing. Indre medbringade marinerade kycklingklubbor och fruktsallad. Jag hade med mig fyllda mini-crepes (som ni får recept på till helgen) och dryck. Allt var jättegott. Svampfyllningen var inte så populärt hos barnen, förutom storätaren Joshua förstås. Men annars var fyllningarna med räksallad samt baconröra poppis – kul!

Camillas pastasallad!

Adriana, Camilla, Daniela och Indre.

Gissa fyllningen!

  1. …räksallad
  2. …gräddstuvade trattkantareller och lök
  3. …fräst bacon likt carbonara med grädde, lök och äggula

Det dök upp en tam ekorre som barnen blev förtjusta i. De försökte mata ekorren med äpplebitar, men ekorren verkade inte alls intresserad.

Joshua blev dock lite väl intresserad av ekorren.

Hmm, ekorren hittade visst en kaka som denne tyckte var riktigt smaskig? Inte var det vi som hade med oss kakorna i alla fall – det kan jag lova på hedersord. Ekorren hittade den i buskarna intill picknick-platsen.

Efter de två bajsrajderna begav vi oss vidare för att kolla på djuren. Här äter Joshua några körsbärstomater som Camilla tagit med sig. Vi missade att ha dem i pastasalladen 😉

Buffel? Nej. Denna djurart hette visst något annat som jag dessvärre inte kommer ihåg just nu.

Indre med dotter ser chockat uttråkade ut? Camilla håller koll på Adriana som inte syns på bild. Joshua tittar på ”bufflarna” med nyfiken blick. Jag? Jag står bakom kameran.

Lokatterna var spännande (och fina) att kika på.

Joshua tittar förnöjt efter…?

…björnen sover, björnen sover, i sitt lugna bo.

Björnarna fettade fett!

2 reaktioner på ”Vår dag på Skansen 26 juli 2012 (20 bilder)

  1. Härliga bilder från Skansenbesöket. Ekorren verkade tam tycker jag. Men det är inte särskilt svårt att få dem tama heller. Inte Lodjur heller är särskilt svåra, när det gäller den saken. Ser ut som om Ni haft riktigt trevligt besök där…

    1. Jaha, så pass? Lodjur litar jag inte riktigt på då de är rovdjur (tänker på vargen som dödade en djurskötare på Kolmården tidigare i år). Vi hade det trevligt. Lite röjigt dock, så vi föräldrar var allt slut efter en knapp stund 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *