I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Vegetarisk nudelwok med rotfrukter och lök

Här kommer receptet på den vegetariska nudelwoken jag tillagade i söndags kväll. Den blev verkligen saftig och god! Maträtten tar ungefär 20 minuter att tillaga.

Ingredienser till 4 portioner:

100 gram nudlar Matfett 100 gram kålrot, grovriven 1 stor morot, grovriven 1 stor gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, krossade 2 msk mörk soya 0,5 liter vatten Salt och peppar

Gör såhär:

1. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket. Låt nudlarna koka 1/3 av kokningstiden, bara så att de precis hinner mjukna upp. Häll sedan av vattnet och låt stå till steg tre.

2. Skala och skölj rotfrukterna och grovriv dem. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna tillsammans med lite matfett. Fräs lökhacket tillsammans med de rivna rotfrukterna. När lökhacket gulnar och börjar mjukna, krossa i vitlöksklyftorna och rör om.

3. Häll över soya och vatten till stekpannan och rör om. Tillsätt de halvfärdiga nudlarna och låt koka klart 2/3 av koktiden under lock. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Man kan ju alltid servera något i köttväg till den vegetariska woken 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *