Här kommer receptet på den vegetariska nudelwoken jag tillagade i söndags kväll. Den blev verkligen saftig och god! Maträtten tar ungefär 20 minuter att tillaga.
Ingredienser till 4 portioner:
100 gram nudlar Matfett 100 gram kålrot, grovriven 1 stor morot, grovriven 1 stor gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, krossade 2 msk mörk soya 0,5 liter vatten Salt och peppar
Gör såhär:
1. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket. Låt nudlarna koka 1/3 av kokningstiden, bara så att de precis hinner mjukna upp. Häll sedan av vattnet och låt stå till steg tre.
2. Skala och skölj rotfrukterna och grovriv dem. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna tillsammans med lite matfett. Fräs lökhacket tillsammans med de rivna rotfrukterna. När lökhacket gulnar och börjar mjukna, krossa i vitlöksklyftorna och rör om.
3. Häll över soya och vatten till stekpannan och rör om. Tillsätt de halvfärdiga nudlarna och låt koka klart 2/3 av koktiden under lock. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
Man kan ju alltid servera något i köttväg till den vegetariska woken 😉