I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

TIPS för lockigt och slitet hår samt recept för hårinpackningar (hemmagjord balsamspray bl.a)

Detta tipsinlägg riktar sig till personer som liksom jag, har problem att hålla lockigt hår fräscht. Jag blandar fakta som utbildad frisör och personliga tips då jag har lockig hårtyp själv – för att avsluta inlägget med recept.

> Lockig hårtyp är skörare än andra hårtyper och behöver därför tas omhand mycket mer noggrant.  Det lockiga håret har alltså lättare att bli slitet.

> Ha gärna med dig en liten flaska balsamspray när du känner att håret behöver fukt. Behövs det dagligen, så gör du det.

> Använd hårinpackningar två gånger i veckan.

> Tvätta inte håret med schampo så ofta. Försök få ned schampotvättandet till max en gång i veckan. Schampo sliter nämligen på hårets fjällskikt.

> Använd inte hårtänger, utan låt håret lufttorka. Vid bruk av hårtänger, använd alltid värmeskydd innan.

> Borsta inte håret varje dag. När du väl ska borsta håret, börja alltid nedifrån och upp. Borsta inte heller håret när det är blött, eftersom håret lossnar lättare från roten då.

> Silikondroppar är en bra olja för håret och finns att köpa på närmaste frisörsalong alternativt nätet. Använd endast cirka 2-3 droppar per gång max en gång i veckan – annars kommer håret att se väldigt fett ut.

> Rosenserien har en jojobaolja som är toppenbra att använda både naturell eller i hårinpackningen. Den finns att köpa här.

> Det lättaste receptet på hemmagjord balsamspray är:
– Blanda 4 delar vatten med 1 del balsam. Om du tänker dig en liten sprayflaska som innehåller 100 ml, så ska du blanda 20 ml balsam tillsammans med 80 ml vatten. Små genomskinliga flaskor (3-pack) finns att köpa hos exempelvis Lindex för runt 50-lappen. Skaka alltid flaskan lite lätt före användning.

> Recept på en bra oljeinpackning:
1/4 dl kokosolja/kokosfett
1/2 dl olivolja
Lite jojobaolja

– Rör ihop de tre oljorna i en liten plastskål, in i mikrovågsugnen cirka 10 sekunder, rör sedan om igen. Applicera inpackningen i ett fuktigt hår. Använd mest inpackning på topparna och arbeta dig uppåt i håret. Vira en varmt fuktad handduk runt huvudet och låt verka alltifrån 10 minuter till 1 timme.

Beställ produkten från Rosenserien, klicka här.

> Ingredienser till hårinpackning för normalt/torrt hår:
3 msk olivolja
1 liten bit palsternacka, finhackad
Ett par frön från palsternacka, krossade

– Koka upp allt tillsammans i cirka 5 minuter och rör om. Filtrera blandningen med hjälp utav en liten sil. Denna enkla hårinpackning ger håret glans och lyster samt stimulerar hårväxten. Linda gärna in håret i en varm och fuktig handduk. Låt verka i cirka 10 minuter. Skölj därefter ur noga med ljummet vatten och låt håret självtorka.

Lycka till!

2 thoughts on “TIPS för lockigt och slitet hår samt recept för hårinpackningar (hemmagjord balsamspray bl.a)

  1. Wow detta ska jag prova då jag ofta har svårt att ha fint hår.. Sover sönder lockar och kan bara kamma ur det när det är blött.. Hoppas att några av dina tips kan hjälpa mig att få finare hår :)
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *