Det är enkelt att tillaga rostbiff på bit i ugn. För att få en mer saftig bit, ska man satsa på lägre temperatur än vanligt. Mitt receptgäller för cirka 6 personer.
Ingredienser:
Rostbiff på bit om 800 – 1000 gram Salt Peppar Matfett Olja
Gör såhär:
Ställ ugnen på 225 grader. Gnid in köttbiten med lite salt och peppar. Smält matfett i en stekpanna. Fräs hela biten om alla sidor på medelvärme i cirka 10 sekunder per sida. Ställ rostbiffen i en ugnssäker form. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 1½ timma om du vill att köttet ska bli något blodig och rosa i mitten. Ta ut formen från ugnen och lägg i ett folieomslag. Låt köttbiten vila i 20-30 minuter.
Servera tillsammans med de tillbehör du önskar.
Smaklig måltid!
En reaktion på ”RECEPT: Ugnsbakad köttbit (rostbiff på bit)”