Jag brukar tycka att köttfärssås är en väldigt tråkig maträtt, men det går ju faktiskt att spica till det ibland, som med curry exempel. Då fungerar köttfärssås, ibland 😉
Ingredienser till cirka 5 portioner:
350 gram (6 dl) pasta + vatten + salt 400 gram nötfärs 1 gul lök, hackad 5 cm av en purjolök, strimlad 2 vitlöksklyftor, krossade 1 paprika i valfri färg, urkärnad och tärnad 1 dl grädde eller matlagningsgrädde, låg %* 1 näve färsk basilika, grovhackad 2 msk curry Salt och peppar 400 gram röda kidneybönor, sköljda och väl avrunna
* Det går även bra att ha i lika stor andel mjölk istället för grädde.
Gör såhär:
Sätt igång lättsaltat pastavatten och låt koka upp. Koka pasten enligt förpackningens anvisningar. Fräs under tiden färs och all lök tills färsen är genomstekt och löken har mjuknat. Fräs paprikatärningarna i några minuter. Tillsätt grädde och rör om. Rör ned basilikahack och curry, smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme under lock i 3-5 minuter eller tills pastan är färdig. Tillsätt de röda kidneybönorna till stekpannan och rör om. Färdigt att serveras. Servera gärna en sallad till.
Smaklig måltid!
Curryköttfärssås med röda kidneybönor.