I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Curry-marinerade kycklinglår och nudelwok med grönsaker i salasasås

Detta åt vi i måndags förra veckan, men receptet kommer först nu. Woken blev särskilt lyckad om jag får lov att prisa mig själv!

Ingredienser:

1 kilo kycklinglår (4 st)

Ingredienser till marinad:

2 msk tomatpuré
1 msk torkad curry
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk mörk soya
1 chili, hackad
1 vitlöksklyfta, krossad
Salt och peppar

Ingredienser till nudelwok med grönsaker och salsasås:

125 gram kokta nudlar
1 gul lök, hackad
1 chili, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 liten squash, tärnad
1 liten grön paprika, urkärnad och skyuren i längder
5 st sparrisar, ansade och tärnade om 2 cm per styck
300 gram tomatkross
2 msk tomatpuré
50 gram majs
1 liten burk (ca 100 gram) mixade bönor, väl avrunnen
Salt och peppar

Gör såhär:

Blanda ingredienserna till marinaden, salta och peppra lätt. Marinera kycklinglåren och ställ dem i en djup tallrik i kylen och låt stå i några timmar före tillagning.

Ställ ugnen på 225 grader. Lägg de marinerade kycklinglåren i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen. Låt stå mellan 30-45 minuter beroende på hur tjocka låren är. Vänd på dem efter halva tiden.

När det är cirka 30 minuter kvar av ugnstiden för kycklingen, gör woken. Hacka den gula löken och chilin, stek tillsammans med lite matfett tills löken mjuknar. Tillsätt vitlökskross och rör om.

Tärna squashen, kärna ur paprikan och skär den i längder, ansa sparrisen och tärna dem om 2 cm långa per styck. Låt squash, parprika och sparris fräsa tillsammans med lök och chili i cirka 5 minuter under omrörning.

Häll över tomatkross och tomatpuré till stekpannan och rör om ordentligt. Låt puttra under lock i cirka 5 minuter. Koka under tiden nularna enligt förpackningens anvisningar. Blanda ned de färdiga nudlarna i salsasåsen och tillsätt bönor och majs. Salta och peppra efter smak.

Ta ut kycklingen från ugnen och servera tillsammans med nudel- och grönsakswoken i salsasås.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Curry-marinerade kycklinglår och nudelwok med grönsaker i salasasås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *