Detta åt vi i måndags förra veckan, men receptet kommer först nu. Woken blev särskilt lyckad om jag får lov att prisa mig själv!
Ingredienser:
1 kilo kycklinglår (4 st)
Ingredienser till marinad:
2 msk tomatpuré
1 msk torkad curry
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk mörk soya
1 chili, hackad
1 vitlöksklyfta, krossad
Salt och peppar
Ingredienser till nudelwok med grönsaker och salsasås:
125 gram kokta nudlar
1 gul lök, hackad
1 chili, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 liten squash, tärnad
1 liten grön paprika, urkärnad och skyuren i längder
5 st sparrisar, ansade och tärnade om 2 cm per styck
300 gram tomatkross
2 msk tomatpuré
50 gram majs
1 liten burk (ca 100 gram) mixade bönor, väl avrunnen
Salt och peppar
Gör såhär:
Blanda ingredienserna till marinaden, salta och peppra lätt. Marinera kycklinglåren och ställ dem i en djup tallrik i kylen och låt stå i några timmar före tillagning.
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg de marinerade kycklinglåren i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen. Låt stå mellan 30-45 minuter beroende på hur tjocka låren är. Vänd på dem efter halva tiden.
När det är cirka 30 minuter kvar av ugnstiden för kycklingen, gör woken. Hacka den gula löken och chilin, stek tillsammans med lite matfett tills löken mjuknar. Tillsätt vitlökskross och rör om.
Tärna squashen, kärna ur paprikan och skär den i längder, ansa sparrisen och tärna dem om 2 cm långa per styck. Låt squash, parprika och sparris fräsa tillsammans med lök och chili i cirka 5 minuter under omrörning.
Häll över tomatkross och tomatpuré till stekpannan och rör om ordentligt. Låt puttra under lock i cirka 5 minuter. Koka under tiden nularna enligt förpackningens anvisningar. Blanda ned de färdiga nudlarna i salsasåsen och tillsätt bönor och majs. Salta och peppra efter smak.
Ta ut kycklingen från ugnen och servera tillsammans med nudel- och grönsakswoken i salsasås.
Smaklig måltid!
2 reaktioner på ”RECEPT: Curry-marinerade kycklinglår och nudelwok med grönsaker i salasasås”