I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Simos special-tapas, crostini med soltorkade tomater och tapenade

Simos specialtapas, crostini med tapenade och soltorkade tomater. Tapenade är en sorts röra av svarta oliver, solrosolja, vitlök och ibland med ingredienser utöver standard. Detta är ett bra tilltugg och då kan man räkna med att personerna tar 2-3 stycken var beroende på vad det är för tillfälle. Det är svårt att ge ett exakt recept, då det är olika om detta ska föreställa en förrätt eller bara ett tilltugg bland många andra tilltugg. Därför får ni räkna på hur många ni vill göra. På Nyårsafton var detta en av två förrätter, den den andra förrätten var blåmusslor i lökig gräddsås. Därför gjorde vi i ordning så att det blev ungefär 2 stycken per person. Hänger ni med i hur jag menar? Bra!

Ingredienser:

Crostini
Tapenade (standard eller med chili så blir det eftersmak med sting)
Soltorkade tomater

– Alla ingredienser av märket Zeta.

Gör såhär:

Lägg upp önskat antal crostinis på ett fat eller en tallrik. Bre på tapenade på varje crostini och lägg sedan på en soltorkad tomatslinga uppepå.

Väl tuggat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *