I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Medelhavssallad med rödbetor och fetaost

Detta är ett lättlagat och väldigt gott tillbehör som passar mycket bra på det svenska matbordet.

Ingredienser som tillbehör för 4 personer:

500 gram rödbetor
1 påse (ca 70 gram) mixade sallatsblad (ex: ruccola, mangold, babybladspenat, romansallat m.m.)
1 näve färska basilikablad
½ paket fetaost
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka rödbetorna hela som de är tills de mjuknar. Detta kan ta mellan 30-60 minuter beroende på sort och storlek. Tryck av skalen medan rödbetorna är varma. Tärna rödbetorna och lägg i en salladsskål om 1,5 liter. Blanda ned sallats- och basilikablad. Blanda i ordning balsamvinäger och ollivolja i en liten skål samt krydda lätt med salt och peppar. Häll blandningen över i salladsskålen och rör om. Strö över smulad fetaost.

Låt det väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *