I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Marinerade vitlöksklyftor med timjan och dragon

Här följer mitt recept på vitlöksklyftor som är marinerade med timjan och dragon. Flera olika recept på inläggningar med vitlök finns här.

Ingredienser:

Vatten
4 vitlökar (ca 40 normalstora klyftor)
1 – 2 dl vitvinsvinäger

Lag:

2 msk vitvinsvinäger
1½ – 2 dl olivolja
1 msk honung
1 msk timjan
1 msk dragon
1 tsk svartpeppar

Gör såhär:

Dag 1: Koka upp vatten i en kastrull. Dela upp vitlökarna i klyftor och låt dem förbli oskalade. Lägg i vitlöksklyftorna i det kokande vattnet och låt koka i cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet, men låt klyftorna ligga kvar, skölj dem rikligt med kallt vatten.

Skala klyftorna (dela eventuellt stora klyftor) och lägg dem i en glasburk som du fyller upp med vitvinsvinäger. Låt svalna, förslut locket väl och stå svalt i 2 dygn.

Dag 3: Häll vitlöksklyftor och vitvinsvinäger i en kastrull, låt koka upp och stå någon minut. Vitlöksklyftorna ska vara mjuka. Skölj vitlöksklyftorna i kallt vatten och låt dem bli väl avrunna. Lägg klyftorna i en glasburk med tättslutande lock.

Gör lagen. Blanda 1½ dl olivolja tillsammans med resterande ingredienser. Låt koka upp och häll därefter blandningen i glasburken. Tillsätt eventuellt olivolja så att det täcker ända upp. Låt svalna. Förslut locket väl och låt dra i kylen i 10 dygn innan du använder i matväg. Rör gärna om lite då och då.

Hållbarhetstid: flera veckor i kylen.

Tips:

1. Köp söta burkar, knyt ett gulligt band runtom, klistra på en etikett.
2. Ge bort i present.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *