I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Makaronilåda med grönsaker och STING!

Det är många som gillar just makaronilåda, vilket också är en perfekt maträtt att göra matlådor på. I en makaronilåda kan man ju ha i ungefär vad som helst, i matväg. Det går även utmärkt att använda pastarester från gårdagens middag. I dag följer därför ett väldigt enkelt, men innehållsrikt matrecept på en makaronilåda med massor av lök samt grönsaker – och med lite sting!

Ingredienser till ca 6-8 portioner:

300 gram (5 dl) pasta
400 gram nötfärs, färsk eller tinad
1 dm av det gröna från en purjolök
1 gul lök
1 morot
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm squash
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika
1 tsk färsk chili hackad eller 1 krm torkat chilipulver
Salt och peppar
4 ägg
7 dl mjölk
1 msk senap
Salt och peppar

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Sätt igång lättsaltat vatten i en kastrull och låt pastan koka cirka 2/3 av koktiden enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan av vattnet när pastan har kokat färdigt.

Under tiden pastan kokar, fräs färsen tills den är genomstekt och tillsätt strimlad purjolök, hackad gul lök och morotsriv. Låt fräsa tills löken har mjuknat. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Skär squashen i små kuber. Låt paprika och squash fräsa i stekpannan tillsammans med lök och färs. Krossa i vitlöksklyftorna, krydda med basilika och hackad chili (eller chilipulver), rör om och smaka av med salt och peppar.

Knäck i äggen i en bunke som tar cirka 1 liter. Vispa äggen lätt och vispa ned all mjölk. Tillsätt senap samt salta och peppra lätt.

Ta fram en ugnsform. Häll över färs och pasta till formen och blanda om ordentligt. Häll över mjölk- och äggblandningen så att det täcker precis. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i cirka 30 minuter eller tills ytan har fått fin färg och är fast.

Smaklig måltid!

En reaktion på ”RECEPT: Makaronilåda med grönsaker och STING!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *